بررسی اثر مبارزه شیمیایی و روش خاک ورزی بر کنترل علف های هرز و عملکرد دانه ذرت در شوشتر.

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCNCA02_186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 652
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی شعیبی

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علفهای هرز دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر.

قدرت الله فتحی

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

سعید سعیدی پور

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

غلام رضائی

مدرس دانشگاه پیام نور واحد ترکالکی

چکیده

به منظور تعیین اثرات نوع خاک ورزی و مقایسه کارائی علف کش های رایج در زراعت ذرت در کنترل علف های هرز و اثرات آنها بر عملکرد و اجزا عملکرد آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب بلوک های کامل تصاد فی با 4 تکرار در سال زراعی 1390 در منطقه میان آب شوشتر انجام شد. بدین منظور دو فاکتور نوع خاک ورزی و نوع علف کش مورد بررسی قرار گرفت. فاکتور اصلی نوع خاک ورزی با دو فاکتور خاک ورزی مرسوم و حفاظتی و فاکتور فرعی شد امل 4 فاکتور مصرف علف کش های ای پی تی سی، آترازین+آلاکلر، بدون مصرف علف کش و مصرف علف کش لوماکس بودند. اثر نوع خا کورزی و سطوح علف کش و اثرات متقابل بر تراکم و وزن خشک علف های هرز بسیار معنی دار بود و مصرف علف کش لوماکس در خاک ورزی حفاظتی توانست نتایجی مشابه با خاک ورزی مرسوم و علف کش لوماکس حاصل نماید. اثر نوع خاک ورزی بر عملکرد دانه معنی دار نشد، اما اثر سطوح علف کش معنی دارشد و همچنین اثرات متقا بل این دو نیز معنی دار نشد. تیمارخاک ورزی مرسوم و علف کش لوماکس و خاک ورزی حفاظتی و علف کش لوماکس به ترتیب با عملکرد دانه 9175 و 9015 کیلوگرم در هکتار در یک سطح آماری قرار گرفتند. بندابر این با توجه به مز ایای فراوان زیست محیطی و تلاش در جهت کشاورزی پایدار اعمال خاک ورزی حفاظتی و کاربرد علف کش لوماکس توصیه می گردد.

کلیدواژه ها

خاک ورزی حفاظتی، علف کش لوماکس، ذرت، علف های هرز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.