مطالعه تاثیر علف هرز چچم یکساله ( Lolium multiflorum L ) بر صفات ارقام جو ( Horddum Vulgar L ) در کشت هم زمان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCNCA02_172
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 844
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحواد جمالزاده جهرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا

محمود دژم

عضو هئیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا

مهدی مدندوست

عضو هئیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا

چکیده

به منظور بررسی برهم کنش اثرات آللوپاتیکی ارقام جو و علف هرز چچم با روش هم ارز کده آگار در حالت کشت تاخیری، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار در آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا در سال 1391-92انجام گرفت. در این آزمایش از هشت رقم جو (بهمن، کارون، فجر 3، لاین 2، ریحانه، - نیمروز، MB و یوسف) در هر نیمه بشر استفاده شد و 16 گیاهچه علف هرز چچم در نیمه دوم بشر کشت گردیدند. نتایج نشان دادند که در شرایط کشت همزمان ارقام ریحانه، نیمروز و MB به عنوان ارقام مناسب که با ترشح مواد آللوپاتیک در شرایط کشت آگار رشد علف هرز چچم را کاهش دادند. در شرایط کشت همزمان اثرات علف هرز چچم بر روی ارقام جو نیز ارقام بهمن، کارون و ریحانه به عنوان ارقام مقاوم در برابر ترشح مواد آللوپاتیدک از سوی علف هرز چچم بودند. ارقام ریحانه و نیمروز و تا حد زیادی رقم MB جزو ارقام مناسب در هر دو حالت کشت تاخیری و همزمان در برابر علف هرز چچم شناخته شدند. در نهایت مشخص گردید که کارایی روش هم ارزکده آگار در جداسازی رقابت و دگرآسیبی بین ارقام جو و علف هرز چچم به اندام مورد بررسی در علف هرز بستگی دارد.

کلیدواژه ها

ارقام جو، علف هرز و روش هم ارزکده آگار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.