مقایسه اثر اپتومگا و روغن سویا بر تیتر آنتی بادی آنفولانزا در جوجه های گوشتی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: NCNCA02_142
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 589
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی گرایش تغذیه دام و طیور، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، ایران
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، گروه دامپزشکی، ساوه، ایران
چکیده
به منظور مقایسه اثر اپتومگا وروغن سویا بر تیتر آنتی بادی جوجه های گوشتی تعداد 240 قطعه جوجه خروس سویهROSS 308 بطور تصادفی در 4 تیمار که هر کدام شامل 4 تکرار و هر واحد آزمایشی شامل یک پن با 15 جوجه بود انجام گرفت و به مدت 42 روز پروش یافتند. تیمارهای آزمایشی به این ترتیب بود : : تیمار1: روغن سویا 4%، Optomega صفر، تیمار2: روغن سویا صفر، Optomega 4%، تیمار3: روغن سویا2%، Optomega 2% و تیمار4: بعنوان شاهد و هیچ گونه روغنی دریافت نمی کنند و فقط جیره پایه استفاده می کنند. خونگیری از جوجه ها بصورت هفتگی و تا آخر دوره ونیز درروزهای 10 و 24 و 42 روزگی انجام شد . نمونه خون های گرفته شده از نظر تیترآنتی بادی مربوط به آنفولانزا اندازه گیری شدند.تیتر آنتی بادی بر علیه آنفولانزا تاسن 21 روزگی (1،7،10،14 و 21 )هیچ گونه اختلاف معنی داری نشان نداد (p< 0.05)، چهارده روز بعد اختلاف بین گروه های تغذیه شده با تیمارهای مختلف معنی دار شد بطوری که گروهی از جوجه ها که از منابع امگا-3وامگا-6 استفاده نمودند تیتر آنتی بادی بیشتری نسبت به گروهی که از منابع روغن مذکور استفاده نکردند نشان داد و این اختلاف معنی دار بود (p> 0.05). در سن 28 روزگی اختلاف ها به حد معنی دار نرسید اما در سن 35 روزگی اختلاف ها معنی دار شد و برتری معنی دار گروهایی که از اپتومگا،روغن سویاو مخلو آنها استفاده نمودند نسبت به گروه بدون چربی افزوده معنی دار شد (p> 0.05).کلیدواژه ها
اپتومگا، روغن سویا، آنفولانزا، جوجه های گوشتیمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.