بررسی تاثیر فصل برداشت و موقعیت جوانه بر استقرار و پرآوری ارقام پاکوتاه سیب بومی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: NCNCA02_085
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 703
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
استادیار، عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال بذر کرج. پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
استادیار، عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال بذر کرج. پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
چکیده
ارقام سیب بومی کم رشد مربایی و زینتی کشور که از تحمل به خشکی و درصد بالای آهک برخوردارند با طبیعت خاک های کشور سازگاری خوبی دارند. درختان 20 ساله این ارقام در کلکسیون ارقام تجارتی سیب واقع در ایستگاه تحقیقات کمال آباد کرج دارای حداکثر 170 سانتیمتر ارتفاع هستند. ارقام زینتی و پا کوتاه سیب ( Crab apples ) علی رغم تولید میوه های ریز، طعم نامناسب و بدون ارزش تازه خوری دارای گلدهی متراکم و دوره بلند گلدهی هستند و ارقام مناسبی جهت استفاده به عنوان گرده افشان در باغات سیب می باشند. این ارقام پاکوتاه به عنوان پایه های رویشی بالقوه ارزشمند در عرصه تحقیقات باغبانی کشور مطرح هستند، ولی از طریق قلمه به سختی تکثیر می شوند. به منظور بررسی مراحل سترون سازی، استقرار، پرآوری و ریشه زایی همراه با برخی پایه های مالینگ M9،M26 و مالینگ مرتون MM111، MM106 اقدام به تکثیر آن ها به روش ریز ازدیادی شد. در این تحقیق با استفاده از سرشاخه های جوان انتهایی، میانی و پایینی دو پایه زینتی و مربایی و پس از ضدعفونی مواد گیاهی به کمک اتانول 70 درصد به مدت 40 ثانیه و ضدعفونی با هیپوکلرید سدیم با غلظت های متفاوت (10، 15، 20، 25 درصد) در محیط کشت MS 0/2 میلی گرم در لیتر BAP کشت شدند. هچنین تاثیر فصل برداشت ریزنمونه، نوع ریزنمونه دو رقم زینتی و مربایی نیز مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که پایه زینتی از نظر صفات تعداد برگ، طول برگ، تعداد جست، اندازه جست، شدت سبزینگی و ریشه زایی نسبت به پایه مربایی افزایش داشته است.کلیدواژه ها
سیب، ارقام پاکوتاه،زینتی و مربایی، پایه رویشی، ریزنمونه، فصل برداشت، ریزازدیادیمقالات مرتبط جدید
- تاثیر مهاجرت روستا-شهری بر توسعه فیزیکی شهر آبادان
- جداسازی وغربالگری باکتری های محرک رشد از ریزوسفر گیاهان و بررسی حلالیت فسفات
- بررسی اثر شوری بر جوانه زنی بذر گیاه رزماری (Salvia rosmarinus)
- بررسی اثر شوری بر جوانه زنی بذرگیاه مغربی صورتی (Oenothera spiciosa)
- هرس تاثیر بررسی زمستانه و هرس تابستانه صفات برخی بر انگور یاقوتی منطقه درسیستان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.