بهبود عمر پس از برداشت گل بریده داودی( Chrysanthemum morifolium L. ) به کمک ترکیبات شیمیایی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCNCA02_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 802
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه زارع دوست

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

داود هاشم آبادی

عضو هیئت علمی گروه باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

شهرام صداقت حور

عضو هیئت علمی گروه باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

چکیده

به منظور افزایش عمر گلجایی و ماندگاری پس از برداشت گل بریده داودی، آزمایشی به صورت طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایشی شامل 8-هیدروکستی کینتولین ستیترات در 3 غلظتت (100، 200 و 400میلی گرم در لیتر)، سولفات نیکل در3 سطح(1، 3 و 5 میلی مولار) و تیمار شاهد (آب مقطر) بودند که بصورت پالس 24 ساعته استفاده شدند و پس از آن گل ها تا پایان آزمایش در محلول 8-هیدروکسی کینولین ستیترات و ساکارز نگهداری شدند. در این مطالعه صفاتی از قبیل عمر گلجایی، جذب آب، وزن تر گل ها، درصد ماده خشک، جمعیت میکروبی محلول نگهدارنده و مقدار کلروفیل a ارزیابی شد. بر اساس نتایج به دست آمده کمترین جمعیت باکتریایی محلول گلجا در تیمار 3 میلی مولار سولفات نیکل و پس از آن در تیمار 400 میلی گرم در لیتر 8-هیدروکسی - کینولین سیترات مشاهده شد. تیمار 3 میلی مولار سولفات نیکل بالاترین مقدار جذب آب را در بین تیمارها به خود اختصاص داد. بیشترین عمر گلجایی به ترتیب در تیمارهای 3 میلی مولار سولفات نیکل و سپس تیمارهای 100 و 4000میلی گرم در لیتر 8-هیدروکسی کینولین سیترات بدست آمد که این تیمارها به ترتیب 6و 4 روز نسبت به شاهد عمر گلجایی را بهبود بخشیدند. کمترین کاهش وزن تر در تیمار 200 میلی گرم در لیتر 8-هیدروکستی کینتولین ستیترات و سپس در تیمار 3 میلی مولار سولفات نیکل بدست آمد. تیمار 5 میلی مولار سولفات نیکل با( 7/86میلی گرم در هر گرم وزن تر) نسبت به شاهد( 2/36 میلی گرم در هر گرم وزن تر) مقدار کلروفیل a برگ را بهبود بخشید. بر طبق مشاهدات،ترکیبات ضدعفونی کننده به کار برده شده در این مطالعه، با خواص ضد میکروبی از رشد میکروارگانیسم ها در محلول گلجا جلوگیری کرده و با حفظ و بهبود صفات وابسته به عمر گلجایی، مانتدگاری گتل بریده داودی را افزایش داده است.

کلیدواژه ها

داودی، گل شاخه بریده، عمر گلجایی، محلول های نگهدارنده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.