اثر سطوح مختلف سبوس برنج ام و فرآوری شده با اسید بر عملکرد جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCNCA02_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 806
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا حسن زاده

دانشجو کارشناسی ارشد علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

مهرداد ایرانی

استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

شهاب الدین قره ویسی

استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

چکیده

در این تحقیق تأثیر سطوح مختلف سبوس برنج خام و فرآوری شده با اسید در جیره غهذایی بهر عملکرد جوجه های گوشتی راس 308 مورد بررسی قرار گرفت. تیمارها شامل 1- جیره شاهد (بدون استفاده از سبوس برنج)، 2- جیره حاوی 5و 7/5 درصد سبوس برنج فرآوری نشده، 3- جیره حاوی 5و 7/5 درصد سبوس برنج فرآوری شده با اسید 4- جیره حاوی 7/5 و 10 درصد سبوس برنج فرآوری نشده 5- جیره حاوی 7/5 و 10 درصد سبوس برنج فرآوری شده با اسید بودند. این آزمایش با 5 تیمار و 3 تکرار با 15 قطعه جوجه در هر تیمار و در مجموع 225 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در دو دوره پرورش (11-24) و (25-45) روزگی انجام شد. نتایج حاصل از مصرف خوراک نشان داد در دوره پروش (11-24) روزگی اختلاف آماری معنی داری بین تیمارها وجود داشت (P> 0/05). نتایج حاصل از افزایش وزن نشان داد در دوره پروش (25-42) روزگی اختلاف آماری معنی داری بین تیمارها وجود داشت (P> 0/05). نتایج حاصل از ضریب تبدیل خوراک نشان داد در هر دو دوره پروش (11-24) و (25-42) روزگی اختلاف آماری معنی داری بین تیمارها وجود داشت (P> 0/05). نتایج درصد قطعات لاشه در پایان آزمایش نشان داد که اختلاف آماری معنی داری بین درصد کبد، قلب، سنگدان، روده، بال، سینه و ران مشاهده شد(P> 0/05). نتایج حاصل از تحقیق نشان داد استفاده از سطوح 5 و 7/5 درصد سبوس برنج فرآوری نشده در جیره غذایی جوجه های گوشتی سبب بهبود ضریب تبدیل خوراک و درصد لاشه شد و هم چنین سطوح 5 و 7/5 درصد سبوس فرآوری شده با اسید باعث بهبود مصرف خوراک شد.

کلیدواژه ها

سبوس برنج، اسید استیک، عملکرد، صفات لاشه، جوجه گوشتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.