ارائه ی چارچوبی برای اضافه کردن تحمل پذیری خطا به دیاگرامهای فعالیت UML

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت، کارآفرینی و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: EME02_1780
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 577
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا خبازیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات، گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، مثسسه ی آموزش عالی صنعتی فولاد، فولادشهر، اصفهان

محمد داورپناه جزی

عضو هیئت علمی، گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، موسسه آموزش عالی صنعتی فولاد، فولاد شهر، اصفهان

چکیده

تکیه ی روز افزون کسبوکارها و عملکردهای موجود به سیستمهای نرمافزاری، پیچیده شدن هرچه بیشتر این سیستمها و گسترش آنها در محیطهایی با خواسته های امنیتی بالا، نیاز به گسترش سیستمهای مطمئن و بررسی تکنیکهای افزای قابلیت اعتماد را برجسته تر کرده است. استفاده از متدهای فرمال، در ساخت سیستمهای قابل اطمینان (متدهای correct- by- construction و بازبینی قابلیت اطمینان سیستم های موجود )متدهای correct- by- verification ، به عنوان دو نوع از تکنیکهای دقیق و قابل اطمینان ملاحظه میشوند. در مطالعهی حاضر، بر تلفیق دو روش بالا برای دریافت مزیتهای هر دو، و اصلاح طرح موجود برنامه در مرحلهی طراحی، برای اضافه کردن تحملپذیری خطا تمرکز شدهاست. در چارچوب MR4UM که در سال 2012 معرفی شدهاست، نمودارهای وضعیت UML عاری از تحملپذیری خطا به عنوان ورودی دریافت شده و نمودارهای وضعیت UML دارای تحملپذیری خطا به عنوان خروجی مطرح می شوند. در این مطالعه، به گسترش این رویکرد در نمودارهای فعالیت UML پرداخته میشود. برای این منظور، این نمودارها و خطاهای تعیین شده توسط کاربر، به عنوان ورودی به چارچوب داده شده، این نمودارها به مدل فرمال Event- B تبدیل شده، و سپس تحملپذیری خطا به این مدل محاسباتیزیربنایی افزوده می شود.

کلیدواژه ها

اضافه کردن تحمل پذیری خطا، اصلاح مدل، نمودارهای فعالیت UMLz

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.