بررسی تاثیر عوامل انگیزشی بر توانمندسازی کارکنان در سازمانهای پروژه محور (مطالعه موردی شرکت های فعال در پروژه الفین سیزدهم کشور- پتروشیمی ایلام)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 722

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EME02_1335

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

در دنیای صنعتی امروز سازمان ها برای توسعه و پیشرفت و افزایش توان رقابتی نیازمند بکارگیری و استفاده از ابزارها و روش های مدیریتی متناسب با ماموریت شان می باشند. در این راستا سازمان های پروژه محور یعنی سازمان هایی که ماموریت اصلی آنها اجرای فرایندهای پروژه ای است جایگاه به سزایی دارند. در این میان این نیروی انسانی توانمند در این سازمان ها هستند که محرک اصلی پیشرفت و تعالی بوده و توجه به عوامل تاثیرگذار بر توانمندی آنها از جمله عوامل انگیزشی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هدف کلی تحقیق حاضر بررسی تاثیر عوامل انگیزشی بر توانمند سازی کارکنان شرکت های پروژه محور می باشد. نوع تحقیق توصیفی و کاربردی است و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود که پس از طراحی روایی صوری آن (براساس دیدگاه صاحب نظران) و پایایی (با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 781 %) آن سنجیده و در اختیار نمونه های جامعه آماری تحقیق قرار داده شد. جامعه آماری تحقیق 70 نفر از کارکنان شرکتهای پروژه محور فعال در پروژه الفین سیزدهم کشور واقع در پتروشیمی ایلام بوده و نمونه آماری بر اساس جدول مورگان 60 نفر تعیین گردید. پرسشنامه این تحقیق شامل سه بخش است، در بخش اول اطلاعات دموگرافی پاسخگویان مورد سوال قرار گرفت. در بخش دوم پرسشنامه 4 گویه مطرح و طی آن خصوصیات مربوط به قابلیت توانمندسازی کارکنان مورد سوال قرار گرفت که پس از تحلیل آنها و تهیه میانگین وزنی از 4 گویه یک مقدار به عنوان قابلیت توانمندسازی کارکنان حاصل گردید (متغییر وابسته). در بخش سوم پرسشنامه تعداد 15 گویه جهت سنجش عوامل انگیزش مورد پرسش قرار گرفت. بر اساس نتایج حاصله می توان بیان داشت که عوامل انگیزشی در تمامی نشانگرهای توانمندی در حد متوسطی نقش داشته اند. تحلیل عاملی برای عوامل تاثیر گذار در انگیزش کارکنان شرکت های پروژه محور چهار دسته عامل با واریانس 68/885 معرفی نمود. نتایج رگرسیون گام به گام نشان داد که دو متغیر مستقل به مدل وارد شده اند که شامل روابط خوب با همکاران و مشارکت در تصمیم گیری می باشند و توانسته اند 47/6 درصد تغییرات را تبیین نمایند.

نویسندگان

سید مهدی ویسه

عضو هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه ایلام

سجاد پاریاب

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی و سرپرست انبار متریال / کنترل پروژه شرکت مهندسین مشاور بینا در پروژه الفین پتروشیمی ایلام

فریده کمری

کارشناس ارشد تکنولوژی آموزشی آموزش و پرورش شهرستان ایلام