شناسایی برخی مولفه های اقتصاد مقاومتی از منظر قرآن کریم و نقش آن در تحقق راهبردها

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت، کارآفرینی و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: EME02_1306
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 621
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهر علی محمدی

دکتری فقه و حقوق، رئیس دانشگاه ایلام

حسین حیدریان قلعه

کارشناس مدیریت بازرگانی

محمد حسین عسکری نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت و بازرگانی

وحید شرفی

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی

چکیده

ماهیت و اصول انقلاب اسلامی، ایستادگی در برابر ظلم و قدرتهای استکباری را از ابتدای شکل گیری به عنوان یک استراتژی فعال مد نظر قرار داده که در این میان استراتژی مقاومت ملت و دولت ایران در تمامی ابعاد ،ناکامی استکبار جهانی را تا کنون باعث گردیده است. جمهوری اسلامی ایران طی 33 سال گذشته، با تحریم های مداوم اقتصادی مواجه شده است. توقیف بالغ بر 12 میلیارد دلار از دارایی های منقول و غیرمنقول ایران در ایالات متحده آمریکا و ده ها اقدام ناجوانمردانه اقتصادی که شدیدترین آنها با دخالت دادن شورای امنیت سازمان ملل در وضع تحریم ها علیه ملت ایران جهت هدفمندتر کردن تحریم های یکجانبه خود، قصد به زانو درآوردن ملت و دولت ایران را دارد. حال با توجه به افزایش فشارهای اقتصادی نظام سلطه و نیز آمادگی فراوان کشور برای جهش و پیشرفت، تئوری استراتژی اقتصاد مقاومتی ضروری به نظر می رسد. لذا هدف این نوشتار شناسایی برخی مولفه های اقتصاد مقاومتی از منظر اسلام وقرآن می باشد که از جمله: دعوت قرآن به استقامت در برابر فشار ها، رشد اقتصادی، بهینه سازی و اصلاح الگوی تولید و مصرف، برنامه ریزی مناسب، مبارزه با انواع فساد اقتصادی، مبارزه با زندگی اشرافی و حذف تجملات، ترویج فرهنگ کاری، مقابله با مصرف های ضد ارزشی، ریشه کنی فقر و استضعاف مالی، فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی اشاره کرد.

کلیدواژه ها

اقتصاد مقاومتی، قرآن کریم، الگوی مصرف، فرهنگ سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.