ارزیابی میزان سوددهی پرورش قورباغه و نقش آن در صادرات ایران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت، کارآفرینی و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: EME02_1270
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1791
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا عابدی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

سید حمید فاضی میرسعید

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد انرژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

زهرا فلاح خوشبخت

z.f.khoshbakht@gmail.com

چکیده

کسب و کار خرد که به فعالیتهای تولیدی واحدهای کوچک که عمدتا از نوع خانوادگی اند و با سرمایه های اندک، به اشتغال زایی در روستاها و شهرها مشغولند اطلاق می شود. این واحدهای تولیدی کوچک با تاثیرات مثبتی که بر روی افزایش تولید ناخالص ملی، رشد درآمد و بهبود توزیع درآمد و رفع بیکاری دارند نقش اساسی در کشورها ایفا می کنند. به همین دلیل تلاش شده است که در این تحقیق تولید قورباغه به عنوان یک کسب و کار خرد مورد بررسی قرار گیرد. تولید قورباغه در حال حاضر در کشورهای برزیل، تایوان، ایالات متحده آمریکا، ویتنام، چین، مکزیک، گواتمالا، سالوادور، پاناما، اکوادور، آرژانتین، تایلند،لائوس و مالزی درآمد قابل توجهی از نظر صادرات پای قورباغه، چرم قورباغه و موارد پزشکی ایجاد کرده است. در کشور ایران تولید و تجارت قورباغه حتی با وجود مزایای فراوان که منجر به ایجاد درآمد ارزی برای کشور می شود با بی توجهی رو به رو گردیده است. امروزه با توجه به تحریم های شدید و مشکلات ایجاد شده در عرصه صادرات نفتی، کاهش وابستگی به صادرات نفتی بیشتر از قبل در ایران ضرورت یافته است. هرچند به دلیل عدم بررسی های لازم در این زمینه، رقم سود ایجاد شده از تجارت قورباغه در ایران به وضوح مشخص نیست اما بر اساس این مطالعه می توان بیان کرد که با توجه به ویژگی های مثبت محیطی و اقلیمی که در کشور ایران موجود است به طور متوسط به ازای هر کیلو گرم قورباغه 75000 ریال و به عبارتی از کل فروش در سال450000000 ریال درآمد در عرصه صادارت قورباغه در این بنگاه کوچک تولیدی ایجاد می شود که درصورت بسط و توسعه این تجارت، می تواند سهم قابل توجهی از تولید را در جهت صادرات غیر نفتی ایران به خود اختصاص دهد. در این مقاله از روش هزینه - منفعت در جهت بررسی ورودی - خروجی های بنگاه استفاده می شود که برای کسب اطلاعلات مورد نیاز به بنگاه تولیدی پای قورباغه در ناحیه بندر انزلی رجوع شده است و به صورت میدانی اطلاعات و ارقام جمع آوری گردیده است.

کلیدواژه ها

کسب و کار خرد، اشتغال خرد، رشد اقتصادی، صادرات غیرنفتی، واحد کوچک تولیدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.