بررسی رابطه نفوذپذیری و شاخص کیفی توده سنگ در ساختگاه سد مخزنی تالوار

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: دهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI10_293
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1374
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی ارومیه ای

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس

ماندانا عابدینی

کارشناس ارشد زمین شناسی مهندسی ، شرکت سهامی سازمان آب استان زنجان

چکیده

مهمترین مسائل در احداث سدها بخصوص سدهایی که هدف آنها ذخیره آب است توانایی نگهداری آب و جلوگیری از اتلاف آن از بدنه و پی سد می باشد . دراین راستا امروزه احداث پرده تزریق از بین روش های مختلف کنترل نشت بعنوان یک راهکار اساسی و موثر مورد توجه بسیاری از طراحان سد قرار گرفته است.این روش فرایندی است که در آن از طریق تزریق دوغاب منافذ و مجاری موجود در سازندهای زمین شناسی پر شده و در نتیجه این عمل سبب کاهش نشت ، حفظ پایداری هیدرولیکی و کاهش فشار هیدرواستاتیکی در قسمت پایین دست می گردد. . بدلیل تنوع پارامتر های اثر گذار در فرایند تزریق و تفاوت این پارامترها در سایت های مختلف انجام مطالعه موردی به منظور رسیدن به الگوی تزریق مشخص از اهمیت بالایی برخوردار است و تقریبا" هیچ پروژه سدسازی بدون اینگونه مطالعات مشاهده نمی گردد . نتایج بدست آمده از آزمایش نفوذپذیری در مورد تصمیم گیری در نحوه اجرای عملیات تزریق ، تعیین فشار بحرانی و شناسایی بخش - هایی که خورند آمیزه در آنها غیرعادی است ، نقش مستقیمی دارد . ضمن اینکه تحلیل نتایج این آزمایش می تواند در برآورد میزان کاهش نفوذپذیری در اثر تزریق موثر باشد . با توجه به آنچه گفته شد در این مقاله سعی شده با بررسی وضعیت آبگذری بدنه و پی سد تالوار و رابطه آن با شاخص کیفیت توده سنگ رفتار هیدرولیکی مقاطع مختلف در ساختگاه را به منظور تعیین تزریق پذیری مقاطع تا حد امکان تعیین نمود

کلیدواژه ها

سد تالوار ، آزمایش فشار آب ، نفوذپذیری ، آب بندی ، پرده آب بند ، شاخص کیفیت توده سنگ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.