بررسی ارتقا سطح وفاداری در مشتریان بانکی از طریق ابداع باشگاههای وفاداری (مطالعه موردی: بانک های صادرات غرب مازندران)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت، کارآفرینی و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: EME02_1062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 658
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا رضایی لیمایی

چکیده

در سال های اخیر شرکت ها به خصوص در حوزه خدمات رقابت شدیدی را برای جذب و حفظ مشتریان آغاز کرده اند که این امر منجر به توسعه استراتژی های بازاریابی رابطه ای در آنها شده است، از جمله استراتژیهایی که شرکت ها به منظور جذب و حفوظ مشتریان از آن ها استفاده میکنند: مدیریت روابط با مشتری، بازاریابی تک به تک و گسترش ارتباطات میباشد. اما یکی از مهمترین رویکردها عبارتست از: جذب مشتریان و ایجاد وفاداری در آن ها به وسیله فراهم کردن ارزشهایی فراتر از ارزشهای ذاتی کالاها یا خدماتی که به آن ها عرضه می شود از طریق باشگاههای مشتری که معمولاً به آن برنامه های ایجاد وفاداری از طریق روابط نزدیک اطلاق میشود. پژوهش حاضر، با هدف بررسی اهمیت و مزایای برنامه های وفاداری و ارزیابی رابطه میان رضایت مندی و ارتباط مشتری و وفاداری مشتری در بانک های ایران انجام شده است، جامعه آماری این تحقیق شامل شعبه های مختلف بانک صادرات غرب مازندران می باشد. برای گردآوری اطلاعات در این تحقیق، پرسش نامه محقق ساخته ای تنظیم گردیده است، روایی پرسشنامه با گرفتن آزمون آلفای کرونباخ (α=0/916) تایید شده است. نمونه آماری متشکل از 200 نفر از مشتریان بانکی می باشد که به صورت تصادفی انتخاب شده اند. در این پژوهش دو فرضیه مطرح و از آزمون T یک نمونه ای استفاده شده است. نتایج بیانگرآنست که بین مولفه های وفاداری (رضایت مندی و ارتباط مشتری) و وفاداری مشتریان در سطح خطاپذیری (1%) رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد و رضایت مندی و ارتباط مشتری با سطح اطمینان (99%) بر وفاداری مشتریان بانکی تاثیر دارند، بدین معنی که هر چه از میزان رضایت مندی و ارتباط مشتریان با بانک افزوده شود به همان میزان سطح وفاداری مشتریان نسبت به بانک بیش ترخواهد شود و بالعکس.

کلیدواژه ها

بازاریابی رابطه ای، مدیریت ارتباط با مشتریان، برنامه های وفاداری، باشگاه مشتریان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.