بررسی میزان بکارگیری شاخص های تیم کاری و اثربخشی سازمانی در سازمان مجری ساختمان ها و تاسیسات دولتی و عمومی وزارت مسکن و شهرسازی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت، کارآفرینی و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: EME02_1042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 716
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته کردستانی

استادیاردانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

احسان ناصرالمعمار

کارشناس ارشد مدیریت آموزشی

مهناز فطوره چی

کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان بکارگیری شاخص های تیم کاری و اثربخشی سازمانی در سازمان مجری ساختمان ها و تاسیسات دولتی و عمومی وزارت مسکن و شهرسازی در جامعه آماری 150 نفری کلیه کارکنان رسمی و قراردادی (به جز کارکنان شرکتی) و نمونه آماری 108 نفر که بر اساس جدول مورگان انتخاب شده، انجام گرفته است. این تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ روش، در زمره تحقیقات توصیفی پیمایشی می باشد. روش نمونه گیری، طبقه ای است. ابزار پژوهش، شامل دو سری پرسشنامه می باشد که پرسشنامه اول، مربوط به تیم کاری بوده و شامل 34 سوال برای سنجش شاخص های وحدت نظر، اعتماد، صراحت، احترام، اهمیت دادن، پاداش و قدردانی پر محتوا، نفوذ، اختیار و همبستگی کاری گروه می باشد. پرسشنامه دوم، مربوط به الگوهای اثربخشی سازمانی بوده و شامل 30 سوال می باشد که برای ارزیابی چهار مدل روابط انسانی، سیستم باز، هدف عقلایی و فرآیند داخلی بکار گرفته شده است. پرسشنامه ها به شیوه لیکرت نمره گذاری شده اند.نتایج کلی بدست آمده از آزمون فرضیه ها نشان می دهد که از هشت شاخص تیم کاری، کمترین مقدار مربوط به شاخص پاداش و قدردانی پر محتوا و بیشترین مقدار مربوط به شاخص وحدت نظر می باشد. بین کلیه شاخص های تیم کاری با الگوی هدف عقلایی، فرآیند داخلی و سیستم باز همبستگی معنادار بدست آمد. در رتبه بندی الگوهای اثربخشی سازمانی، بر اساس بیشترین امتیاز، مدل های هدف عقلایی، فرآیند داخلی، سیستم باز و روابط انسانی به ترتیب در رتبه های اول تا چهارم قرار گرفتند. در نتیجه، مدل هدف عقلایی بیشترین اثربخشی را در رابطه با کار تیمی کارکنان سازمان مجری نشان داده است.

کلیدواژه ها

شاخص، تیم کاری، اثربخشی، سازمان، وزارت مسکن و شهرسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.