بررسی تأثیر عوامل موثر بر کارآفرینی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوکان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت، کارآفرینی و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: EME02_668
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 909
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هیرش بیادار

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوکان، گروه حسابداری و مدیریت، بوکان، ایران

مریم عسکری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوکان، گروه حسابداری و مدیریت، بوکان، ایران

خالند گردالی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوکان، گروه حسابداری و مدیریت، بوکان، ایران

چکیده

امروزه در دانشگاهها، کارآفرینان همانند بقیه یاد میگیرند، اشتباهاتشان را از مربیان خود می آموزند و آنها مستعد یادگیری هستند. در اواخر دهه ی 50 میلادی، اولین کشوری که در این زمینه بصورت کلاسیک کارکرد و ترویج فرهنگ کارآفرینی را از سطح دبیرستان شروع کرد و آموزش هایی را داد، کشور ژاپن بود. مسئله ی کارآفرینی در ژاپن به سطح دانشگاهها هم کشیده شد. بین سالهای 1970 تا 1992 میلادی بیش از 96% نوآوری صنعتی که توانست موقعیت ژاپن را در اقتصاد و صنعت جهانی به یک موقعیت برجسته و برتر تبدیل کند، توسط کارآفرینان صورت گرفت. آموزش کارآفرینی سیاستی است که به طور مستقیم در کمیت عرضه کارآفرین در یک جامعه اثر میگذارد. در مقاله حاضر سعی گردیده است که تأثیر عوامل موثر بر کارآفرینی دانشجویان شاغل دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوکان مورد بررسی قرارگیرد. برای این منظور با مطالعه کتب و مقالات، تحقیقات انجام شده و کسب نظر از کارشناسان امر در حوزه عوامل محیطی چهار بعد شامل: فرهنگ سازمانی، ارتباطات سازمانی، ساختار سازمانی و رضایت شغلی در نظر گرفته شده است و بر این اساس یک فرضیه اصلی و چهار فرضیه ی فرعی تنظیم شده است. ابزار جمع آوری اطلاعات، دو پرسشنامه جمعا شامل 73 سؤال که پس از سنجش روایی و پایایی، در اختیار نمونه آماری که دانشجویان شاغل دانشگاه آزاد واحد بوکان می باشد قرار داده شد. پس از جمع آوری پرسشنامه ها، اطلاعات حاصله تلخیص و طبقه بندی شد، سپس برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از روشهای آماری توصیفی و استنباطی (آزمون همبستگی r پیرسون و رگرسیون دو و چند متغیره) استفاده گردید. نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها، نشان دهنده ی تائید فرضیه ی اصلی تحقیق می باشد. که این امر بیانگر آن است عوامل ذکر شده بر کارآفرینی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوکان تأثیر دارد.

کلیدواژه ها

کارآفرینی، فرهنگ سازمانی، ارتباطات سازمانی، ساختار سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.