راهبردهای توسعه پایدار شهری

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت، کارآفرینی و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: EME02_642
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 570
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منیره دیزجی

عضو هیات علمی (استادیار)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، گروه اقتصاد، تبریز، ایران

آرش کتابفروش بدری

کارشناس ارشد رشته علوم اقتصادی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران

مهدی محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم اقتصادی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران

منیژه نوروزی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم اقتصادی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران

چکیده

توسعه پایدار شهری توسعه ای همه جانبه در ابعاد مختلف شهری است که پایداری در کلان شهرها را حول محورهای مختلفی بررسی می کند. نظریه توسعه پایدار شهری، حاصل طرفداران محیط زیست درباره مسائل زیست محیطی بخصوص محیط زیست شهری است که به دنبال نظریه توسعه پایدار برای حمایت از منابع محیطی ارائه شد. از دیدگاه اندیشه ی سیستمی، شهرها جزو سیستم های باز و به لحاظ سلسله مراتبی پس از سیستم های ذهنی از پیچیده ترین سیستم ها به شمار می آیند. توسعه ی سریع شهرها نیز در چند دهه ی معاصر از ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، محیطی و... زندگی افراد را تحت تاثیر قرار داده است. بنابراین با توجه به موضوع پیچیدگی شهرها و ابعاد مختلف تاثیر گذاری آن ها، بررسی دقیق پایداری شهری، امری مهم و ضروری به نظر می رسد. به همین منظور مطالعه حاضر در تلاش است تا با بررسی دقیق مفهوم توسعه پایدار شهری و بیان دیدگاه های مختلف در این حوزه، ابعاد مختلف این موضوع را به چالش بکشد. نتایج بیانگر این است که می توان با بررسی دقیق راهبردهای توسعه پایدار شهری، به ارتقاء و تحول ساختاری شهر کمک نمود تا پویایی های لازم جهت توسعه شهری فراهم شود.

کلیدواژه ها

توسعه، توسعه پایدار، توسعه پایدار شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.