تعیین تجربی و عددی دما در حین فرایند جوشکاری با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت، کارآفرینی و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: EME02_340
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 588
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد پناهی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

علیرضا تهور

استادیار دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

سید یاسر رضایی

دانشجوی دکترای، مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران

چکیده

تخمین دمای سطح قطعات فولادی در حین فرآیند جوشکاری از نظر کیفیت جوش، تغییرات ناگهانی سطح به دلیل اعمال دمای بیش از حد از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد، لذا هدف از انجام تحقیق پیش رو محاسبه دمای مقطع جوشکاری شده با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی با در نظر گرفتن دمای نقاط مشخصی از قطعه کار فولادی با آلیاژ RST37-2 محاسبه و تعیین شده است. در ابتدا قطعه در نرم افزار گمبیت طراحی و مش بندی می گردد، سپس با استفاده از نرم افزار فلوئنت و شبیه سازی دما در نقاط مختلف قطعه کار در شرایط پایا با لحاظ شرایط مرزی، جنس، معادله مورد استفاده برای حل، مقداردهی اولیه و تکرار برای رسیدن به همگرایی مشخص شده است. داده های خروجی از این نرم افزار که به ازای x و y و z مختلف دماهای آن نقاط می باشد، به عنوان داده های آموزش شبکه عصبی مصنوعی به کار گرفته شده است. با استفاده از مهندس معکوس و دادن x و y و z مورد نظر مربوط به هر یک از آلیاژهای مورد استفاده به عنوان ورودی شبکه، دمای سطح فرز کاری توسط شبکه عصبی پیش بینی و به عنوان هدف ارائه شده است. لازم به ذکر است که در این مطالعه و کار آزمایشگاهی اطلاعات دمایی 4 گره مورد نظر توسط ترمومتر 4 کاناله مدل Lutron ،TM903A با دقت اندازه گیری 0/1 درجه کلوین و با استفاده از ترموکوپل نوع K اندازه گیری شده است، سپس با روش برون یابی و با استفاده از نرم افزار Table.curve دمای مقطع فرزکاری در حالت آزمایشگاهی به دست آمده است. نتایج با اطلاعات تئوری بدست آمده مقایسه شده و مورد بحث قرار گرفته است. درنهایت نتیجه گیری شده است که روش شبکه های عصبی مصنوعی به صورت کدهای برنامه نویسی روش مناسب مؤثری برای بدست آوردن دمای مقطع فرزکاری می باشد.

کلیدواژه ها

تعیین دما، فرایند جوشکاری، شبکه عصبی مصنوعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.