بررسی تأثیر مدیریت کیفیت جامع (TQM) بر عملکرد نوآورانه با نقش میانجی یادگیری سازمانی مورد مطالعه شهرک صنعتی ایلام
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت، کارآفرینی و توسعه اقتصادی
- کد COI اختصاصی: EME02_161
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1944
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، بازرگانی داخلی دانشگاه علوم و تحقیقات خوزستان
دانشیار دانشگاه شهید چمران
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر
چکیده
بسیاری از دانشمندان بیان داشته اند که مدیریت کیفیت جامع (TQM) و یادگیری سازمانی می توانند به طور جداگانه و مفید عملکرد نوآورانه را ارتقاء بخشد. با این حال، یک سوال پیش می آید که آیا بین TQM و یادگیری سازمانی رابطه ای وجود دارد یا نه. در این مطالعه سه هدف اصلی دنبال می شود که عبارتند از (1) تعیین رابطه بین TQM، یادگیری سازمانی و عملکرد نوآورانه (2) تعیین اینکه آیا یادگیری سازمانی می تواند عملکرد نوآورانه را ارتقاء بخشد و نقش میانجی بین TQM و عملکرد نوآورانه را بازی کند (3) برای آزمودن مدل پیشنهادی، رابطه ی بین TQM، یادگیری سازمانی و عملکرد نوآورانه از آزمایش تجربی استفاده می کنیم.در این مطالعه سه فرضیه آزمایش و مدل پیشنهادی آزموده شده است. هدف این پژوهش ارزیابی تاثیر مدیریت کیفیت جامع بر عملکرد نوآورانه با نقش میانجی یادگیری سازمانی است. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بوده که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. داده های مورد استفاده در این پژوهش از شرکت های شهرک صنعتی ایلام گردآوری گردیده است و تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آزمون t تک نمونه ای و مدل معادلات ساختاری انجام شد. یافته های پژوهش نشان داد TQM دارای اثر مثبت و معناداری روی یادگیری سازمانی دارد همچنین TQM و یادگیری سازمانی نیز اثری مثبت و معنا دار روی عملکرد نوآورانه دارد.کلیدواژه ها
مدیریت کیفیت جامع، یادگیری سازمانی، عملکرد نوآورانهمقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.