سنگ چین هشناسی، ریز رخسار هها و محیط رسوبی گروه خامی و سازند کژدمی در کوه کله بادی، جنوب دشت مرغاب
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: دهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: SGSI10_202
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2127
نویسندگان
دانشگاه پیام نور شیراز
چکیده
واحدهای سنگ چین های کوه کل هبادی را در حاشیه شرقی رودخانه سیوند (تنگ بلاغی) از قدیم به جدید سازندهای فهلیان، گدون و داریان از گروه خامی (کرتاسه پایینی) و سازند کژدمی (کرتاسه میانی) تشکیل م یدهند. سازندهای فوق تحت تأثیر ترکیب سن گشناسی و ضخامت لای هها ریخ تشناس یهای متفاوتی را به نمایش م یگذارند. سنگ چین ههای سازند فهلیان به ضخامت ۱۵۶ متر (مربوط به بخش زبرین آن) عمدتاً از سنگهای آهکی ضخیم لایه تا بسیار ضخیم لایه، به طور بخشی دولومیتی، با ریز رخسار ههای عمدتاً وکستون بیوکلستی و نیز پکستون بیوکلستی ، پلوئیدی و اینتراکلستی در بخشهای بالاتر، و میکروفسیلهایTrocholina alpina و Dictyoconus arabicus ، Pseudocyclammina lituus به سن نئوکومین تشکیل م یدهند. سازند گدون به ضخامت ۱۶۲ متر عمدتاً از سنگهای آهکی نازک لایه تا متوسط لایه، به طور بخشی مارنی، با ریزرخسار ههای عمدتاً وکستون بیوکلستی و میکروفسیل شاخصChoffatella decipiens به سن بارمین تا آپسین زیرین تشکیل شده است. سازند داریان به ضخامت ۱۹۶ متر عمدتاً سنگهای آهکی ضخیم لایه تا بسیار ضخیم لایه م یباشد که دارای فسیلهای پلسی پود و گاستروپود است؛ ریز رخسار ههای آن از پائین به بالا شامل وکستون بیوکلستی، فلوتستون، پکستون بیوکلستی و وکستون بیوکلستی با میکروفسیلOrbitolina texana به سن ، آپسین فوقانی، و نیز رودستون بیوکلستی و پکستون بیوکلستی با میکروفسیلOrbitolina conica به سن فوقان یترین بخش آپسین فوقانی تا آلبین زیرین م یباشد. سازند کژدمی، به ضخامت ۲۱۰ متر، عمدتاً از سنگ آهک رسی دارای لای هبندی نازک تا متوسط، با ریزرخسار ههای وکستون بیوکلستی و پکستون بیوکلستی پلوئیدی و میکروفسیلHemicyclammina sigali به سن آلبین تشکیل شده است. تفسیر محیط رسوبی با توجه به مدل رسوبی ویلسون، نوع روزن داران و معیارهای رخسار های انجام گرفته است که بر اساس آنها محیط رسوبی سازند فهلیان دارای چهار زیر محیط دریای باز، سد حاشی های، لاگون و پهنه جزر و مدی؛ محیط رسوبی سازند گدون از نوع لاگون؛ محیط رسوبی سازند داریان دریای باز، سد حاشی های و لاگون؛ و محیط رسوبی سازند کژدمی دریای باز و لاگون تشخیص داده شده اند.کلیدواژه ها
سنگ چین هشناسی ، ریز رخسار هها ، محیط رسوبی، گروه خامی ، سازند کژدمی ،کوه کله بادیمقالات مرتبط جدید
- بوکسیت زایی در محدوده دشت ده غربی استان یزد
- زمین شناسی و کانی شناسی ذخیره بوکسیت طاقدیس کوه سیاه، زون زاگرس، استان بوشهر
- کاربرد استفاده از اینترنت اشیا و هوش مصنوعی در فرایند هوشمندسازی تولید آلومینیوم
- بررسی تاثیرات استخراج بوکسیت بر محیط زیست و تغییرات اقلیمی
- مدیریت آلودگی ناشی از ضایعات معدن بوکسیت از طریق زیست پالایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.