کارایی ارزیابی کیفی سلامت مرتع و نقش تفرج در آن مطالعه موردی: مراتع منطقه حفاظت شده لیسار

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توریسم وگردشگری سبز
  • کد COI اختصاصی: TOURISM01_233
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 499
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سلمان قنبری نژاد مریان

کارمند اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان

فرشاد کیوان بهجو

استادیار دانشگاه محقق اردبیلی

بابک محبوب

کارمند اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان

چکیده

بیش از 52 درصد از سطح کشور را مراتع تشکیل می دهند که بیش از 7000 گونه گیاهی در قلمرو آن رشد می یابند. مراتع در حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش، تنظیم گردش آب در طبیعت، تأمین علوفه مورد نیاز دام، تولید محصولات دارویی و صنعتی، حفظ ذخایر ژنتیک گیاهی و جانوری و استفاده تفرجی نقش اساسی دارند. بنابر این حفظ، احیاء توسعه و بهره برداری از مراتع بیش از آنکه از دیدگاه تعلیف دام دارای اهمیت باشد از نظر زیست محیطی ارزشمند است. انسان در بین تمامی موجودات زنده، یکی از مؤثرترین آنها در تغییر محیطی، جوامع گیاهی و جانوری بوده است. زیرا قادر است در سایه قوه عاقله خویش و هوش و تفکر و درایتی که خداوند متعال به او عنایت کرده، محیط زندگی را بر طبق اراده خویش تغییر داده و بر آن مسلط شود. خستگی ناشی از کار در بخش های مختلف مشاغل شهری، افزایش روزهای تعطیل، افزایش درآمد، تکراری و یکنواخت بودن شرایط زندگی در شهر محل سکونت، توسعه و تکامل روزافزون ارتباطات در جهان و دیگر عوامل مشابه، انسان شهرنشین را وادار می کند برای رفع خستگی و استراحت به طبیعت پناه ببرد. اکوتورزسم عبارت است از انواع گردشگری که در بستر طبیعت به منظور استفاده از مظاهر آن صورت می گیرد، امروزه استفاده تفرجی از مراع به عنوان یکی از جنبه های استفاده فرعی از مراتع، منظور می گردد.

کلیدواژه ها

زیستمحیطی، اکوتوریسم، تفرج، مراتع، گردشگری، ژنتیک گیاهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.