بررسی ارتباط شرایط اقلیمی با روند گردشگری در شهرستان کاشان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توریسم وگردشگری سبز
  • کد COI اختصاصی: TOURISM01_215
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1211
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه مجد برزکی

استاد مدعو دانشگاه پیام نور برزک

جواد شکرریز

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور برزک

مهدیه رضی

استاد مدعو دانشگاه پیام نور برزک

چکیده

آب و هوا مهمترین عامل در توسعه صنعت توریسم محسوب می شود. آب و هوا همراه با موقعیت جغرافیای، توپوگرافی، چشم انداز، پوشش گیاهی و جانوران، به عنوان یکی از مهم ترین منابع پایه محلی در توسعه صنعت گردشگری نقش ایفا می کند. این تحقیق با هدف بررسی اثر شرایط اقلیمی بر گردشگری شهرستان کاشان، صورت گرفته است از داده های هواشناسی ایستگاه سینوپتیک کاشان، در یک دوره آماری 42 ساله( 2007- 1966) و همچنین از آمار بازدیدکنندگان بنای تاریخی خانه بروجردی ها و باغ فین کاشان در یک دوره آماری 7 ساله ( 1390- 1384)، استفاده شده است. روش ارزیابی شرایط اقلیمی برای گردشگری در این - تحقیق، شاخص اقلیم گردشگری ( TCI ) می باشد. طبق نتایج این شاخص در شهرستان کاشان ماه های فصل سرد سال (نوابر، دسامبر،ژانویه، فوریه)، به دلیل بارش باران و همچنین دمای پایین هوا و ماه های فصل گرم سال (ژوئن، ژولای، آگوست ، سپتامبر) به دلیل بالا بودن دمای هوا از شرایط مناسبی برای گردشگری برخوردار نمی باشند. همچنین فصل بهار(مارس، اوریل، می) و پاییز (اکتبر) بهترین شرایط را برای گردشگری و گذراندن اوقات فراغت دارند. به طوریکه آسایش حرارتی از اواخر اسفند تا اوایل خرداد، و در پاییز، از مهر تا اوایل آبان در شهرستان کاشان حاکم می شود. برای بررسی چگونگی ارتباط شرایط اقلیمی با گردشگری در شهرستان کاشان از روش رگرسیون خطی چندمتغیره استفاده شد. طبق این روش بین میانگین دمای هوا ، تعدادساعات آفتابی، وزش باد و تعداد گردشگران رابطه مستقیم و مثبت وجود دارد و ارتباط بین بارش و رطوبت نسبی هوا با تعداد گردشگران و بازدیدکنندگان منفی می باشد و با افزایش بارش و رطوبت تعداد بازدیدکنندگان کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

صنعت گردشگری، شاخص اقلیم گردشگری، TCI ، شرایط اقلیمی، شهرستان کاشان، شاخص آسایش حرارتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.