بررسی موانع بازدارنده (مدیریتی فرهنگی ساختاری) توسعه گردشگری ورزشی استان کردستان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توریسم وگردشگری سبز
  • کد COI اختصاصی: TOURISM01_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1139
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی رضایی صوفی

استادیار دانشگاه پیام نور

فاتح فرازیانی

هیئت علمی دانشگاه پیام نور

احسان اله حسنی

کارشناس ارشد مدیریت گردشگری

علی زارعی بید سرخی

هیئت علمی دانشگاه پیام نور

چکیده

هدف از این پژوهش، بررسی عوامل بازدارنده (مدیریتی فرهنگی ساختاری) موثر بر توسعه گردشگری ورزشی استان کردستان بود. پژوهش به صورت توصیفی مقایسه ای انجام شد. سه گروه جامعه آماری این تحقیق را تشکیل می دادند، نمونه آماری برابر با جامعه و ( N=74 ) شامل سه گروه: کارشناسان ورزشی استان کردستان ( n=42 ) کارشناسان آژانس های مسافرتی فعال در زمینه تورگردانی استان کردستان ( n=18 ) و کارشناسان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان کردستان ( n=14 ) بود. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. روایی پرسشنامه با نظرسنجی از اساتید و متخصصان مرتبط و تحلیل عاملی انجام پذیرفت. پایایی خرده مقیاس ها و پایایی کلی پرسشنامه ( a=%86 ) از روش آزمون آلفای کرونباخ محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آمار توصیفی و در بخش آمار استنباطی، از آزمون های فریدمن، کروسکال والیس و u من ویتنی، و تحلیل عاملی استفاده شد. در اولویت بندی مربوط به مشکلات مدیریتی فقدان برنامه ریزی صحیح، در اولویت اول قرار دارد. سیستم اطلاع رسانی و روابط عمومی ضعیف با گردشگران در اولویت اول مشکلات فرهنگی قرار دارد. ضعف سیستم حمل و نقل (زمینی، هوایی، ریلی) در اولویت اول مشکلات ساختاری می باشد. اما کارشناسان آژانس های مسافرتی معتقدند مشکلات زیر ساختی تأثیر منفی بیشتری بر توسعه گردشگری ورزشی داشته است. با توجه به اینکه استان کردستان جزئ مناطق محروم کشور می باشد نتایج بدست آمده دور از انتظار نبوده و لزوم برنامه ریزی برای توسعه زیر ساخت ها و فرهنگ سازی لازم و در نهایت فراهم سازی بستر لازم برای توسعه گردشگری ورزشی را آشکار می سازد.

کلیدواژه ها

گردشگری، گردشگری ورزشی، موانع بازدارنده (مدیریتی فرهنگی ساختاری)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.