بررسی نقش ایمنی درکاهش خطرات کوهستان برای گردشگران وکوهنوردانمطالعه موردی: دره اوسون درشمال تهران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توریسم وگردشگری سبز
  • کد COI اختصاصی: TOURISM01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 697
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی رفاه

کارشناس ارشدرشته جغرافیاوبرنامه ریزی توریسم

شوکت مقیمی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

چکیده

نیازانسان به گذران اوقات فراغت سالم واستفاده ازمناطق امن گردشگری، از اهم موضوعات صنعت توریسم میباشد.امنیت در کوهستان از وجوه مختلفی قابل بررسی است. مانند امنیت راهها ،امنیت جانی ومالی وروانی و غیره. با افزایش تعدادگردشگران در مناطق کوهستانی بویژه مناطق قابل دسترس تآمین امنیت ابعاد جدیدی بخود میگیرد. بخش مرکزی دامنه البرز جنوبی به سبب نزدیکی و دسترسی آسان به شهر تهران درتمامی ایام سال بویزه تعطیلات آخر هفته ،روزهای تعطیل رسمی و فصل تابستان، پذیرای خیل عظیم مشتاقانی است که برخی ازآنها حتی با اصول اولیه کوهنوردی آشنایی ندارند یا برای مواجهه باخطراتی که ممکن است آنها را تهدید کند، تجهیزات کافی در اختیار ندارند و یا آموزشی ندیده اند. دراین تحقیق، یکی از مسیرهایپرتردد گردشگران درصعود به قله توچال بنام دره اوسون درشمال تهران باچشم اندازهای زیبا و آبشار معروف سوتک موردبررسی قرارمیگیرد. روش تحقیق میدانی وکتابخانه ای است بدین ترتیب که ضمن مصاحبه و از طریق توزیع پرسشنامه با گردشگران و امدادگران پایگاههای امداد و نجات ،اطلاعات جمع آوری و باروش spss پردازش شده است. درنتیجه به نقش آموزش و اطلاع رسانی درتمامی سطوح گردشگری کوهستان از هرسن و تجربه و میزان حضورشان درکوهستان (چند ساعته یاچند روزه) واقف میشویم. نیز در این آموزشها بایستی به نقش اساسی و مهم آموزش امدادگران کوهستان اشاره کرد زیرا این گروه اولین افرادی هستند که بر سر مصدومان حاضر میشوند و بایستی ضمن حفظ سلامتی خود، روش استفاده از آخرینمتد آموزش روزدنیا در مورد رهایی و نجات مصدومان، مطلع باشند و نیز آموزشهای لازم را به گردشگران کوهستان بدهند.

کلیدواژه ها

کوهستان،امنیت،تهدید،پایگاه های امدادونجات، گردشکران ،دره اوسون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.