مروری بر روشهای تصویربرداری طیفی غیر مخرب برای ارزیابی محصولات کشاورزی و صنایع غذایی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
- کد COI اختصاصی: NCAMEM08_416
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1419
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
استادیار دانشگاه فردوسی مشهد
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
در صنعت کشاورزی، فرآوری پس از برداشت و صنایع تولید مواد غذایی، بررسی ویژگی ها و کیفیت محصولات کشاورزی و مواد غذایی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. در صنعت پس از برداشت، می توان از پردازش تصویر و به طور کلی از سامانه بینایی برای کنترل کیفیت مناسب محصولات مورد نظر از نظر سالم بودن و غیر معیوب بودن از نظر سطحی و داخلی می توان استفاده کرد. تکنیک های غیر مخرب برای آزمون و ارزیابی محصولات با استفاده از تصاویر در طیف های مختلف، امروزه به صورت چشم گیر گسترش یافته است. استفاده از روش های غیر مخرب باعث کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و افزایش دقت شناسایی آلودگی ها و لهیدگی در مراحل مختلف بسته بندی و نگهداری می شود. در این مقاله کاربرد ها و دقت انواع روش های تصویر برداری غیر مرئی MRI, NMR, TI, X-RAY که برای کنترل کیفیت محصولات کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرند، مورد بررسی واقع شده است. دریافت تصاویر در طیف های مختلف سبب می شود که ویژگی های خارجی و داخلی مختلفی ازمحصولات قابل استخراج و اندازه گیری شود. از این ویژگی ها در صنایع غذایی برای شناسایی ناخالصی و ضایعات و آلودگی ها و در کشاورزی برای مرحله پس از برداشت شامل کنترل و نگهداری محصولات، شناسایی کوبیدگی های سطحی، لهیدگی های داخلی، درجه بندی میوه ها و در صنایع غذایی مانند شناسایی استخوان های ماهی، میزان چربی موجود، توزیع رطوبتی و ویژگی های شیمیایی مواد غذایی و ارزیابی کیفیت درونی محصولات و هم چنین ناخالصی در تولید می توان استفاده کرد.کلیدواژه ها
آزمون غیر مخرب، پردازش تصویر ، تصویربرداری غیر مرئیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.