تحلیلی بر عملکرد خشک کن های موجود در شالیکوبی های استانهای شمال کشور
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
- کد COI اختصاصی: NCAMEM08_410
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3092
نویسندگان
استادیار پژوهش موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
عضو هیت علمی موسسه تحقیقات برنج کشور
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
چکیده
یکی از عمده ترین کاربردهای خشک کن های کشاورزی در ایران، خشک کردن شالی در مناطبق شمالی کشور می باشد که از سالهای گذشته مورد استفاده قرار گرفته است. صحت عملیات خشک کردن و مدیریت مصرف انرژی در خشک کن های شالی بر کیفیت محصول نهایی، زمان فرآیند و هزینه های مرتبط اثر گذار بوده و در مورد آن بایست دقت قابل توجه ایی اعمال نمود. بررسی های اولیه میدانی نشان می دهد که بیشترین 90 % سیستمهای خشک کن شالی غالب در شمال کشور از نوع بستر خوابیده بوده و برای خشک کردن شلتوک زمان و انرژی زیادی را مصرف می کند. این زمان و مصرف انرژی در مقایسه با خشک کن های هوشمند عمودی به حدود 1/75 برابر هم می رسد. تاثیر سوء اقامت بیشتر از حد در خشک کن و کاربرد دماهای نامتعارف باعث تغییر رنگ در شلتوک، بوی نامطبوع و بروز ترکهای موئین در لایه های زیرین شالی در خشک کن می شود. هر چند که باید تجربه و سابه کار مسئولین فنی کارخانجات تبدیل برنج احترام گذاشت ولی فقدان ابزارهای ساده اندازه گیری و مکانیزمهای کنترل فرآیند در اغلب کارخانه های تبدیل برنج همه ساله موجب اتلاف وقت، انرژی و سرمایه های ملی شده است که نیاز به سیاست گذاری صحیح و حمایت های دولتی در بخشهای تحقیقاتی و اجرایی دارد. در این مقاله بر اساس مشاهدات میدانی انجام شده در استانهای شمالی کشور به بررسی فرآیند کاری کارخانه های شالیکوبی و برخی از چالشهای فنی واجرایی پرداخته شده و برای آنها راه کارهای اجرایی از جمله طرح ممیزی انرژی در واحدهای شالیکوبی و اصلاح ساختار براساس بهینه سازی مصرفی انرژی پیشنهادی می شود.کلیدواژه ها
برنج، شلتوک، انرژی، خشک کردن، شالیکوبیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.