طراحی و ساخت توربین بادی برای پمپاژ آب

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM08_404
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1323
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسینعلی تاش شمس آبادی

استادیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سعید مینایی

دانشیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس

آیت محمد رزداری

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک بیوسیستم دانشگاه شهرکرد

حسن کیانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

بمنظور تأمین آب شرب دامها در مراتع منطقه سیستان (زابل) طراحی و ساخت توربین بادی محور عمودی در نظر گرفته شد.طراحی اجزاء تشکیل دهنده این توربین بادی بر اساس حداکثر سرعت باد منطقه ( 120 کیلومتر بر ساعت) شامل: پره های توربین با مقطع ایرفویل، محور اصلی، بازوهای نگهدارنده پره ها و یاطاقان است. قسمت هایی همچون پمپ تناوبی، کابل های مهارکننده سازه و دکل شبکه ای، پایه دکل، مکانیزم انتقال حرکت دورانی به رفت و برگشتی همزمان با 90 درجه تغییر جهت نیرو و اجزاء متفرقه دیگر از جمله موارد انتخابی است. در این طرح قدرت مکانیکی توربین بادی برای بالا آوردن آب از چاه و نیز تعداد ساعت کار توربین و پمپ برای تأمین نیاز آبی روزانه محاسبه گردید. محاسبات در مورد پره توربین و بقیه قسمتها از طریق مهندسی معکوس صورت گرفت. نتایج نشان داد که توربین بادی مورد نظر نسبت به توربین های بادی مشابه دارای راندمان و گشتاور بیشتر و از نظر اقتصادی نیز مقرون بصرفه تر است و همچنین سادگی طرح ساختمان دستگاه و راندمان بالای آئرودینامیکی از شرایط طراحی توربین یاد شده است. این توربین بادی با 1/04kw قدرت و نیز 6 ساعت کار در روز قادر خواهد بود نیاز آبی 1500 رأس دام با متوسط نیاز آبی ( 7 لیتر در هر روز) را در دل مراتع تأمین کند بدون اینکه نیاز به برق یا موتورهای احتراقی باشد.

کلیدواژه ها

توربین بادی، پمپاژ آب، دام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.