بررسی و اصلاح ساختمان خاک تحت تاثیر عوامل کاری روتیواتور در شمال کشور

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM08_367
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 863
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید رجبی وندچالی

دانشجوی دکتری گروه ماشینهای کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

محمد حسین عباسپورفرد

دانشیار گروه ماشینهای کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

عباس قنبری مالیدره

استادیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جویبار، جویبار، ایران

چکیده

خاکورزی مناسب، می تواند موجب بهبود ساختمان خاک، افزایش خلل و فرج و توزیع بهتر خاک دانه ها گرد د. اخیراً استفاده از روتیواتور در بسیاری از مناطق بویژه در مناطق شمالی کشور در حال گسترش است. کاربرد نادرست روتیواتور سبب اعمال صدمات شدید به خاک گشته، خواص فیزیکی خاک را به شدت تحت تاثیر قرار داده و باعث تخریب ساختمان خاک و خاکدانه ها میگردد.از این رو به منظور بررسی برخی عوامل کاری روتیواتور بر خواص فیزیکی خاک، آزمایشی در یکی از مزارع گندم شهرستان جویبار به صورت کرت های دو بار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. عمق کار به عنوان عامل اصلی در سه سطح ( 12،12 و 20 سانتیمتر)، زاویه استقرار درپوش حفاظتی به عنوان عامل فرعی در چهار سطح ( 60،3،0 و 90 درجه نسبت به خط قائم) و سرعت پیشروی به عنوان عامل فرعی فرعی در دو سطح ( 2/12 و 3/16 کیلومتر بر ساعت ) بود. پارامترهای اندازه گیری شامل: متوسط وزنی قطر کلوخه ها، توزیع خاکدانه ها (ریز، متوسط و درشت) و لغزش چرخ های تراکتور به عنوان یکی از عوامل مهم تخریب ساختمان خاک، بود. نتایج نشان داد تاثیر عمق کار بر لغزش معنیدار بود ( 0/01 < p ) تحلیل های رگرسیونی نشان داد که با افزایش عمق کار، لغزش به طور خطی با ضریب تعیین 0/999 افزایش یافت. با افزایش عمق کار، متوسط وزنی قطر کلوخه ها نیز افزایش یافت. بر اساس مقایسه مقادیر میانگین پارامترهای اندازه گیری تحت تأثیر عوامل آزمایش، مناسبترین ترکیب، عمق کاری 16cm زاویه درپوش 90 درجه و سرعت پیشروی 2/12Km/h بود.

کلیدواژه ها

روتیواتور، ساختمان خاک، عوامل کاری، لغزش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.