بررسی اثر روش های خاک ورزی، الگوی کاشت و مدیریت بقایا بر کارایی مصرف آب کلزا (Brassica napus L)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM08_340
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 966
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدقدرت الله موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیزاسیون ماشین های کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

محمد امین آسودار

استاد گروه مهندسی مکانیزاسیون ماشین های کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

پیام پورمحمدی

استادیار گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

چکیده

در حال حاضر کشور با کمبود آب روبرو می باشد و مه مترین چالش در بخش کشاورزی تولید محصول با کمترین آب مصرفی است. در این زمینه یکی از مهمترین راه کارها، افزایش کارایی مصرف آب در تولید محصولات کشاورزی است. بر این اساس تحقیقی در زمینه بررسی کارایی آب در رو شهای مختلف خا کورزی و الگوی کاشت با مدیریت بقایای گیاهی بر کارایی مصرف آب و عملکرد کلزا در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان در سال 1391 انجام شد. تجزیه و تحلیل نتایج، ضرایب همبستگی بین صفات و مقایسه میانگین ها به روش آزمون دانکن با کمک نرم افزار آماری SAS صورت گرفت. نتایج نشان داد خاک ورز مرکب در اجرای کم خاک ورزی با برجای گذاشتن 39/7 درصد بقایا بر سطح خاک جهت انجام کشت حفاظتی مناسب بوده و منجر به مزیت نسبی روش کم خاک ورزی نسبت به روش خاک ورزی مرسوم شد. وجود بقایا با مصرف میانگین 5947/45 متر مکعب در هکتار بیشترین مصرف آب را داشت و علت افزایش مصرف آب در تخلخل و جذب آب بیشتر مواد آلی در خاک بود. بی خاک ورزی با کاهش 37/8 و 21/02 درصد در میانگین آب مصرفی به ترتیب نسبت به خاک ورزی مرسوم و کم خاک ورزی دارای بیشترین کارایی آب با میانگین 1/69 کیلو گرم بر متر مکعب بود. به طور میانگین الگوی کاشت جوی و پشته با کاهش 25/4 درصد در مصرف آب و افزایش 32 درصد در کارایی مصرف آب نسبت به الگوی کاشت مسطح بود. چرخ فشاردهنده باعث افزایش 6/6 درصد در کارایی آب شد که نشان از استقرار بوته ها و افزایش عملکرد محصول است.

کلیدواژه ها

رو شهای خا کورزی، الگوی کاشت، مدیریت بقایا، چرخ فشاردهنده، کارایی مصرف آب کلزا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.