ارزیابی و نقش آگاهی شالی کاران در بهره گیری از ماشین نشاکار در زراعت برنج (مطالعه موردی : روستای چکوپشت - استان گیلان)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM08_319
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 961
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیت محمد رزداری

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک بیوسیستم، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه شهرکرد

محمد اسماعیل اول

دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

حسن کیانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

این تحقیق توصیفی و پیمایشی باهدف ارزیابی و نقش آگاهی شالی کاران در بهره گیری از ماشین نشاکار در زراعت برنج در روستای چکوپشت شهرستان رضوانشهر (استان گیلان) به انجام رسیده است. جامعه آماری تحقیق، شالی کاران روستای چکوپشت به تعداد 90 نفر بودند که 56 نفر آنان با شیوه نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بوده و تعیین روایی آن با نظرخواهی از کارشناسان و شالی کاران و رهبران محلی روستا انجام گردید. پایایی ابزار تحقیق نیز با تکمیل 20 پرسشنامه در خارج از منطقه جغرافیایی تحقیق انجام و مقدار ضریب آلفای کرونباخ 0/78 به دست آمد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار آماری spss صورت گرفت. نتایج حاصل بیانگر این است که شالی کاران منطقه علیرغم تجربه زیاد در شالی کاری و پذیرفتن انتزاعی ماشین نشاکار، در مورد مزایای روش های نوین شالی کاری اطلاعات کم یا ناقصی دارند که آن ها را در درجه اول از سایر شالی کاران به دست آورده اند. نتایج این تحقیق نشان داد که فقدان اطلاعات کافی در خصوص فواید استفاده از ماشین نشاکار، عدم اطلاع رسانی و آگاهی دهی به شالی کاران و عدم بضاعت مالی از جمله عوامل مهمی هستند که منجر به عدم استفاده شالی کاران از این ماشین در زراعت برنج میگردد؛ لذا با توجه به موارد فوق، تأمین تجهیزات با قیمت پایین و حمایت دولت، اطلاع رسانی در زمینه نتایج و اثرات استفاده از ماشین نشاکار از جمله پیشنهادهای این تحقیق است.

کلیدواژه ها

روستای چکوپشت، زراعت برنج، شالی کاری، گیلان، ماشین نشاکار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.