تأثیر روش های مختلف خاکورزی حفاظتی و مرسوم در شرایط خشکه کاری و نم کاری بر عملکرد گندم دیم
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
- کد COI اختصاصی: NCAMEM08_318
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 631
نویسندگان
عضو هیات علمی،مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان (بخش فنی و مهندسی)
کارشناس محقق،مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان (بخش فنی و مهندسی)
چکیده
این تحقیق به صورت آزمایش کرتهای خرد شده و بر پایه بلوک های کامل تصادفی و در سه تکرار انجام شد. کرت های اصلی، زمان انجام عملیات خاکورزی و کرت های فرعی، روش های مختلف خاکورزی حفاظتی و مرسوم بود. تیمارهای کرت های اصلی شامل: انجام خاکورزی پس از برداشت محصول و خشکه کاری در پاییز قبل از بارندگی (کشت انتظاری)، انجام خاکورزی در پاییز قبل از بارندگی و خشکه کاری همزمان با آن (کشت انتظاری) و انجام خاکورزی در پاییز بعد از اولین باران مؤثر و نمکاری همزمان با آن (کشت معمول کشاورزان) و کرت های فرعی شامل: گاوآهن برگرداندار+ چیزل مرکب (روش مرسوم)، چیزل پیلر+ چیزل مرکب (خاکورزی شدید)، فقط گاوآهن برگرداندار (کم خاکورزی)، فقط چیزل پیلر (کم خاکورزی)، دو بار چیزل مرکب (کم خاکورزی)، یکبار چیزل مرکب (کم خاکورزی) و بیخاکورزی بودند. نتایج تجزیه واریانس مرکب دو ساله صفات زراعی نشان داد که سال بجز در مورد دانه در خوشه و شاخص برداشت، در عملکرد دانه و سایر صفات اثر معنیداری داشت. زمان عملیات روی عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و وزن هزار دانه اثر معنیداری نشان داد و روش خاکورزی فقط در عملکرد دانه و ارتفاع بوته باعث اختلاف معنیدار گردید. در عملکرد دانه بین زمان های اعمال خاکورزی، پاییزه قبل از باران با 1612/1 و پاییزه بعد از باران با 1043/1 و نیز بین روش های خاک ورزی، گاو آهن برگردان دار با 1562/2 و بی خاک ورزی با 1260/3 کیلو گرم در هکتار بیشترین و کمترین مقادیر را داشتند.کلیدواژه ها
خاکورزی، خشکه کاری، دیم، گندم، نم کاریمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.