ارزیابی ارگونومیکی وضعیت های کاری کارگران شاغل در نخلستان های شهرستان اهواز با روش
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
- کد COI اختصاصی: NCAMEM08_316
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 868
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، گروه مکانیزاسیون، شوشتر، ایران
استادیار گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی و مکانیزاسیون، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران
استادیار پژوهشی موسسه تحقیقات خرما و میوه های گرمسیری کشور، اهواز، ایران
چکیده
ناراحتی های اسکلتی- عضلانی بخش عمده ای از بیماری های شغلی را در محیط های کاری به خود اختصاص می دهد. پیشگیری از بروز این ناراحتی ها مستلزم ارزیابی و اصلاح وضعیت های کاری با استفاده از روش های تحلیل شغلی علم ارگونومی می باشد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی ارگونومیکی وضعیت های انجام کار در کارگران شاغل در نخلستان های شهرستان اهواز با استفاده از روش REBA و بررسی ارتباط ناراحتی های اسکلتی- عضلانی در نواحی مختلف بدن آنها با پوسچرهای کاری انجام شد. در این مطالعه وضعیت های بدنی 58 کارگر در هشت عملیات و 39 پوسچر کاری با استفاده از روش REBA، ارزیابی شد و میزان شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی با استفاده از پرسشنامه نوردیک بدست آمد. اطلاعات جمع آوری شده توسط spss 20 مورد تحلیل قرار گرفت. تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از آزمون های آماری t مستقل و (Chi-Square) X2 انجام شد. 93/1 % افراد مورد مطالعه اظهار داشتند که طی 12 ماه گذشته حداقل در یک ناحیه از بدن دچار اختلالات اسکلتی-عضلانی بوده اند. بیشترین اختلالات در ناحیه کمر 72/41 % مچ دست و دست 63/8 % پا و قوزک پا 60/34 % گزارش شده است. نتایج این مطالعه نشان داد که میزان شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی ناشی از کار در بین کارگران نخلستان های مورد مطالعه بسیار بالا است. عمده ترین مشکل ارگونومیک در نخلستان های مورد مطالعه، پوسچر نامطلوب، ابزار کار نامناسب، حرکات تکراری، کار طولانی مدت بدون وقفه و اعمال نیروی زیاد می باشد. انجام اقدامات اصلاحی جهت بهبود شرایط کار همچنین آموزش کارگران در زمینه شناخت روش های اصولی و صحیح انجام کار ضروری است.کلیدواژه ها
اختلالات اسکلتی، عضلانی، ارگونومی، پوسچر، کارگران شاغل در نخلستان REBAمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.