طراحی و ساخت سیستم جداسازی سبزشدگی و خرابی ظاهری سیب زمینی با استفاده از ماشین بینایی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
- کد COI اختصاصی: NCAMEM08_221
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 802
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه محقق اردبیلی
استاد یار گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی
مربی گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه تبریز
چکیده
با توجه به اهمیت درجه بندی کیفی در این تحقیق درجه بندی سیب زمینی با پردازش تصویر به عنوان یک پروژه ماشین بینایی مورد توجه قرار گرفت. در این تحقیق نه تنها سامانه کامل درجه بندی با توجه به شرایط واقعی و صنعت ی طراحی، ساخت و ارزیابی شد بلکه از لحاظ پیش پردازش تصویر نیز عملیاتی روی تصاویر برخط صورت گرفت که باعث شد در شناسایی قسمت های سبزینه سیب زمینی بهبود حاصل شود. سیستم شامل سه بخش اصلی تغذیه، پردازش تصویر و عملگرها می باشد که با توجه به اهمیت هر بخش، طراحی و ساخت هر کدام جداگانه انجام گرفت. در طراحی سیستم تغذیه با توجه به زاویه استقرار انواع مختلف سیب زمینی ها، از یک تسمه نقاله شیب دار قابل تنظیم، استفاده شد. استفاده از دو آینه در محفظه تصویر برداری با زاویه 78 درجه نسبت به افق باعث شد در تصاویر گرفته شده از سطح جانبی سیب زمینی ها تا حدود 94 درصد تحت پوشش قرار گیرد. تصاویر توسط نرم افزار LABVIEW پردازش گردید. برای جداسازی سیب زمینی ها، از سامانه عملگر شیرهای کنترل نیوماتیکی و هوای تحت فشار استفاده شد. با توجه به برخط بودن سامانه، کلیه زمان های پردازش تصویر، انتقال محصول و عملکرد عملگرها، محاسبه و بر حسب سرعت تغذیه سیب زمینی ها به سیستم پردازش و جداسازی اعمال شدند. در نهایت برای ارزیابی اولیه سامانه، مقدار 100 کیلوگرم سیب زمینی در اختیار سیستم قرار گرفت که با سرعت چهار سیب زمینی در هر ثانیه و با دقت 94/2 برای سبزینه و 95/3 برای خرابی ظاهری جداسازی انجام شد.کلیدواژه ها
برخط، ساخت سورتینگ، سیب زمینی، طراحی، ماشین بیناییمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.