ارزیابی برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی میوه خرمای مضافتی در مراحل مختلف رسیدگی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM08_208
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2012
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول خدابخشیان کارگر

دانشجوی دکتری تخصصی مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

باقر عمادی

دانشیار گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

دانستن خواص محصولات کشاورزی فصل نوینی را در طراحی بهینه دستگاه هائی که در انتقال، جابجائی، فرآوری و ذخیره این محصولات بکار می رود گشوده است. در این بین، مکانیزه کردن فعالیت های مرتبط با خرما در اولین گام نیاز به اطلاعات جامع و کاملی از خصوصیات و شرایط محصول دارد. در این پژوهش برخی خواص فیزیکی و شیمیایی خرما رقم مضافتی در مراحل مختلف رسیدگی (کیمری، خلال، رطب و تمر ) تعیین و مقایسه شده است . تجزیه و تحلیل ابعادی در مراحل مختلف رسیدگی یک افزایش در مراحل اولیه رشد را نشان داد به طوریکه در هفته 16 پس از تلقیح حداکثر مقدار ابعادی مشاهده شد. سپس با عبور از مرحله خلال تا رسیدن به مرحله تمر یک روند کاهشی طی شد. چگالی توده، چگالی حقیقی و تخلخل میوه در مراحل اولیه رشد یک روند کاهشی را دنبال نموده و در هفته 16 پس از تلقیح به کمترین مقدار خود رسید. سپس این مقادیر یک روند افزایش را دنبال نموده به طوریکه بیشترین مقدار خود را در مرحله تمر بدست آورد. درصد کل مواد جامد محلول و میزان قند کاهنده میوه واریته مذکور یک روند افرایش را با رسیدن طی کرد. با توجه به نتایج بدست آمده، زمان مناسب برداشت برای خرمای مضافتی 24 - 22 هفته پس از تلقیح می باشد که در این هنگام میانگین وزن میوه ، 8/06 گرم و طول و عرض میوه به ترتیب 34 میلی متر و 18 میلی متر است. مقدار رطوبت میوه نیز در این مرحله 43 درصد نتیجه شد.

کلیدواژه ها

خرما، رقم مضافتی، مراحل رسیدگی، خصوصیات فیزیکی شیمیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.