ارائه روشی کمی و کیفی در ارزیابی عملکرد فاکتورهای رنگی برای جداسازی گیاهان از پس زمینه بمنظورخودکارکردن شناسایی تصویری گیاهان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM08_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 845
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود رضا گلزاریان

استادیار گروه مهندسی ماشین های کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

فاطمه صادقی

دانشجویان کارشناسی گروه مهندسی ماشین های کشاورزی ، دانشگاه فردوسی مشهد

نرگس قانعی

دانشجویان کارشناسی گروه مهندسی ماشین های کشاورزی ، دانشگاه فردوسی مشهد

فاطمه کاظمی

استادیار گروه مهندسی باغبانی و فضای سبز، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

سامانه های بینایی رایانه ای قابلیت شناسایی خودکار اشیای مختلف از روی تصاویر را فراهم می کند . برای سامانه رایانه ای شناسایی گیاه از تصویر، جداسازی گیاهان از پس زمینه به کمک آستانه گذاری یکی از مراحل اولیه و اساسی این سامانه می باشد.کیفیت گیاه جدا شده از پس زمینه در مرحله جداسازی در استخراج ویژگی های رنگی و شکلی که در الگوریتم های بعدی که برای شناسایی گیاهان بکار می رود موثر است. بدین منظور، با کمک فاکتورهای رنگی بین گیاهان و پس زمینه تضاد ایجاد کرده تا عملیات آستانه گذاری موثرتر صورت گیرد. تاکنون، در منابع فاکتورهای مختلفی برای جداسازی گیاهان سبز از تصویر بکار رفته است که در هر تحقیق به موثر بودن فاکتورهای معرفی شده اشاره شده است. در این تحقیق، چند فاکتور جدید رنگی را معرفی کرده و بر مبنای نمودار توزیع فاکتورهای رنگی در ناحیه گیاهی و پس زمینه، معیاری کمی و شیوه ای کیفی را برای ارزیابی عملکرد فاکتورهای رنگی که در منابع بکار رفته اند و فاکتورهای رنگی پیشنهادی بکار می گیرد . در این تحقیق شیوه ارزیابی پیشنهادی با کمک 500 تصویر ( 50 تصویر × 10 گیاه) نمایش داده شده و استفاده شده است. نتایج کمی نشان می دهدکه تبدیلهای خطی G-B با معیار عملکرد 5/86 برای جداسازی برگ سبز از پس زمینه و G/R با معیار عملکرد 1/5 برای جداسازی برگ قرمز از پس زمینه مناسب و بهینه می باشند. نتایج کیفی حاصل از اعمال این فاکتورهای رنگی روی تصاویر نیز موید نتایج کمی است.

کلیدواژه ها

پردازش تصویر ، ترکیبات خطی رنگی ، شناسایی گیاهان ، فاکتور رنگی، قطعه بندی تصویر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.