بررسی تأثیر سیستم توربوشارژر بر پارامترهای مصرف سوخت موتور، توان و کشش تراکتورهای ITM475، ITM485 و ITM800

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM08_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3597
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خلیل پاشایی هولاسو

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب

بهزاد محمد الستی

استادیار گروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب

مهدی عباسقلی پور قدیم

استادیار گروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب

چکیده

با رشد روزافزون جمعیت و محدودیت منابع آبی و سوخت های فسیلی و نیاز به افزایش بازده تولید محصولات کشاورزی، اهمیت مکانیزه کردن تولید محصولات کشاورزی ابعاد گسترده تری مییابد. در این میان تراکتور که به عنوان اصلی ترین منبع تولید توان مکانیکی در کشاورزی ماشینی، جایگاه ویژهای را دارد از این قاعده مستثنی نبوده و لازم است مهندسان کشور، توسعه تراکتورهای جدید و متناسب روز را با در نظر گرفتن جنبه های اقتصادی آنها ادامه دهند. شرکت تراکتورسازی تبریز جهت دستیابی به تکنولوژی روز دنیا و رقابت با بازار جهانی، اقدام به تولید تراکتورهای جدید با موتور توربوشارژردار ITM800 و ITM485 مطابق استانداردهای روز دنیا نمود. در این تحقیق بر روی تراکتورهای توربوشارژردار ITM485 و ITM800 و تراکتور بدون توربوشارژر ITM475 آزمون کشش مالبندی با بالاست برای به دست آوردن عملکرد تراکتورها و مقایسه آنها با یکدیگر طبق استاندارد OECD صورت گرفت. این آزمون در باند بتونی فرودگاهی شرکت تراکتورسازی صورت گرفت. پس از به دست آوردن پارامترهای مختلف و تحلیل آماری مشخص گردید که میزان توان و نیروی کششی در تراکتورهای توربوشارژردار ITM485 و ITM800 بیشتر از تراکتور بدون توربوشارژر ITM475 بوده و این مقدار اختلاف در دنده های مختلف و سرعت های متفاوت در سطح اطمینان 5 درصد معنی دار می باشد. ضمناً میزان مصرف ویژه سوخت در تراکتورهای توربوشارژردار ITM485 و ITM800 کمتر از تراکتور بدون توربوشارژر ITM475 بوده و این تفاوت نیز در سطح اطمینان 5 درصد معنی دار بود که این امر خود باعث صرفه جویی چشم گیری در مصرف سوخت با توجه به افزایش قیمت سوخت می باشد.

کلیدواژه ها

استاندارد OECD، تراکتور، توان و کشش، توربوشارژر، مصرف سوخت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.