بررسی تاثیر عمق و رطوبت بر مقاومت برشی خاک در مزرعه و آزمایشگاه
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
- کد COI اختصاصی: NCAMEM08_116
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 917
نویسندگان
به ترتیب کارشناسی ارشد و استادیار گروه ماشین های کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
به ترتیب کارشناسی ارشد و استادیار گروه ماشین های کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
مقاومت برشی خاک از خصوصیاتی است که بر روی مقدار ظرفیت کشش وسائل زمین گیرایی و همچنین نیروی مقاوم در برابر عبور ابزار خاکورز در خاک اثرگذار است بنابراین دانستن تنش برشی بیشینه خاک حائز اهمیت می باشد. تنش برشی بیشینه به عنوان معیاری از مقاومت برشی خاک پیشنهاد شده است. در این پژوهش، تنش برشی خاک با استفاده از آزمایش های برش مستقیم و فشاری تک محوری در آزمایشگاه و برش پره در مزرعه تعیین گردید. آزمایش ها بر روی نمونه های دست نخورده از یک خاک رسی-سیلتی در سه سطح رطوبت و سه عمق انجام گرفت. برای بررسی اثر رطوبت و عمق بر تنش برشی برآورد شده ازآزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی و با سه تکرار استفاده شد. نتایج آزمایشات نشان داد که با افزایش عمق و رطوبت تنش برشی و پارامترهای مقاومت برشی به ترتیب افزایش و کاهش یافته است. همچنین نتایج نشان داد که با آزمایش برش مستقیم، مقاومت برشی براورد شده به مقادیر تعیین شده در مزرعه توسط دستگاه برش پره نزدیک است. نتایج این تحقیق نشان داد که تنش برشی بستگی به روش آزمایش داشته، آزمایش برش مستقیم شرایط برش خاک را تحت عبور ادوات خاک ورزی نسبت به دو روش برش پره و فشاری تک محوری بهتر نشان می دهد و روشی ساده و قابل تکرار برای برآورد مقاومت برشی خاک بوده و در مدیریت پایدار خاک (از جنبه های ترددپذیری خاک و خاک ورزی) قابل استفاده می باشد.کلیدواژه ها
آزمایش برش مستقیم، آزمایش تک محوری، آزمایش برش پره، مقاومت برشیمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.