طراحی، ساخت و ارزیابی دستگاه کنترل خودکار موقعیت ادوات کشاورزی نسبت به سطح زمین

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM08_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1258
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان فلاحی

فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد،

محمد حسین آق خانی

دانشیار گروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

محمدرضا بیاتی

گروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی ، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

در این پژوهش اقدام به طراحی، ساخت و ارزیابی دستگاه کنترل موقعیت ادوات کشاورزی نسبت به سطح زمین شده است. این دستگاه موقعیت مناسب ادوات کشاورزی را نسبت به سطح زمین در هر نقطه از زمین کشاورزی محاسبه میکند، و سپس وسیله کشاورزی را در موقعیت بهینه قرارمی دهد. موقعیت بهینه ادوات توسط نرمافزار نوشته شده برای دستگاه و با استفاده از داده های ورودی محاسبه می شود. دستگاه ساخته شده در عملیات خاکورزی دقیق بوسیله زیرشکن مورد آزمایش قرار گرفت. میزان دقت دستگاه در اعمال عمق مورد نظر، زمان و سرعت عملکرد دستگاه در رسیدن به موقعیت مطلوب در زمین کشاورزی مورد بررسیقرار گرفت. همچنین مسافت طی شده توسط تراکتور در زمین کشاورزی، از لحظه صدور فرمان تغییر عمق تا لحظه رسیدن به عمق تعیین شده نیز مورد ارزیابی قرار گرفت. فاکتورهای در نظرگرفته شده نوع تغییر عمق (افزایش و یا کاهش) و هفت مرحله تغییر عمق به اندازه 50 میلیمتر در بازه 0 تا 350 میلیمتر بوده است. علاوه بر دو فاکتور ذکر شده، فاکتور دنده پیشروی نیز در نظر گرفته شد (دنده های یک، دو و سه تراکتور مسی فرگوسن 399 ). میزان دقت بدست آمده در زمین کشاورزی برای افزایش 4/19 درصد در دنده یک، 5/19 درصد در دنده دو و 5/78 درصد در دنده سه محاسبه شد. دقت دستگاه در اعمال عمق مورد نظر در حالت کاهش عمق مقادیر 6/84 درصد برای دنده یک، 4/67 درصد برای دنده دو و 6/41 درصد برای دنده سه بدست آمد.

کلیدواژه ها

حسگر اندازه گیری، خاکورزی دقیق،عملگر هیدرولیکی،نرم افزار کنترل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.