بررسی ارتعاش صندلی تراکتور مسی فرگوسن 399 در اتصال به گاوآهن برگرداندار

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM08_110
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2031
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره سیفی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشگاه ایلام

رضا یگانه

استادیار گروه مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشگاه ایلام

چکیده

ارتعاشات مکانیکی وارده بر راننده یکی از مهمترین مسائلی است که در هنگام کار با ادوات کشاورزی بایستی مورد توجه قرار گیرد.وقتی ادوات متصل به تراکتور در شرایط کاری قرار می گیرند ارتعاشات کامل و جزئی بدن باعث کاهش سلامتی مانند درد کمر و آسیب ستون فقرات می شود. در این تحقیق اثر اتصال گاوآهن برگرداندار سه خیش به تراکتور مسی فرگوسن 399 بر ارتعاش صندلی مورد بررسی قرار گرفت. میزان شتاب ارتعاش منتقل شده در موقعیت صندلی تراکتور در جهت عمودی ( راستای Z ) در 4 سطح سرعت موتور 1500،1250،1000 و 1750 دور بر دقیقه در سه حالت حمل گاواهن برگرداندار سه خیش و حرکت در مزرعه، انجام عملیات شخم با گاوآهن برگرداندار و حرکت روی جاده آسفالت بررسی گردید. تمامی آزمایش ها در دنده یک سبک انجام گرفت. برای هر آزمایش سه تکرار در نظر گرفته شد. دستگاه مورد استفاده در این آزمایش Vibrationmerer 8203 بود که شتاب RMS را با اتصال سنسور به صندلی تراکتور مسی فرگوسن 399 اندازه می گرفت. بیشترین میزان RMS شتاب ارتعاش در دورهای مورد آزمایش مربوط به موقعیت شخم با گاوآهن برگرداندار به ترتیب به میزان 501،301،202 و 702 متر بر مجذور ثانیه و کمترین میزان RMS شتاب ارتعاش مربوط به موقعیت حرکت در جاده آسفالت به ترتیب به میزان 105،103،09 و 201 متر مجذور ثانیه بدست آمد. نتایج نشان داد که شتاب RMS (ریشه میانگین مربعات) در جهت عمودی با افزایش سرعت دورانی موتور در هر سه حالت ذکر شده افزایش داشته است. حداکثر شتاب ارتعاشی در دور 1750 دور بر دقیقه در شرایط شخم با گاوآهن به میزان 7/2 متر بر مجذور ثانیه و حداقل آن در دور 1000 دور بر دقیقه در جاده آسفالت به مقدار 0/9 متر بر مجذور ثانیه میباشد. درگیری خیش با ناهمواری های زمین و شرایط خاک باعث افزایش RMS شتاب ارتعاش در حالت شخم با گاوآهن برگرداندار گردید.

کلیدواژه ها

ارتعاش، تراکتور مسی فرگوسن، سرعت موتور، صندلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.