بررسی اثر پوشش خوراکی بر پایه پروتئین آب پنیر و روغن بنه بر ماندگاری سیب

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی فن آوری های نوین شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: NCTCC03_389
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1006
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید بهرمند

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی شیمی، صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

علی اکبر سیف کردی

استاد گروه مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

اخترالملوک کاظمی و سیری استادیار گروه صنایع غذایی و بیوتکنولوژی، دانشگاه ش

بیژن هنرور

استادیار گروه مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس

چکیده

امروزه تقاضا برای داشتن مواد غذایی با مدت زمان ماندگاری بیشتر و کیفیت بالا در حال افزایش می باشد. مشکلات زیست محیطی ناشی از بسته بندی با مواد زیست تخریب ناپذیر در محیط موجب جایگزین شدن پوشش های خوراکی تا حد زیادی به جای پوشش های سنتزی شده است. در این مطالعه پروژه با استفاده از پوششی بر پایه پروتئین آب پنیر و روغن بنه ماندگاری سیب در مدت یک ماه مورد بررسی قرار گرفته است. این پوشش با تهیه یک محلول 10 درصد کنسانتره پروتئین آب پنیر در آب مقط تهیه می شود و از گلیسرول به عنوان نرم کننده ی استفاده شده میشود. روغن بنه در مقادیر 0، 0.2، 0.4 و 0.6 درصد اضافه گردیده است. سیب در دمای محیط و به روش غوطه وری پوشش داد شده و به مدت یکماه در شرایط دمایی و رطوبت نسبی محیط نگهداری شده است. برای مقایسه از یک گروه میوه به عنوان شاهد و بدون پوشش استفاده شده است. آزمون هایی چون تعیین اسیدیته قابل تیتر، سنجش بافت، تعیین مواد جامد محلول، کنترل وزن بطور منظم و هفتگی و آزمون های حسی طعم و، تعیین پذیرش عمومی در پایان دوره نگهداری انجام شده است. نتایج نشان داده است که میوه های پوشش داده شده در مقایسه با گروه شاهد افت وزن کتری و بافت سفت تری داشته اند. در آزمون های حسی میوه های پوشش داده شده پذیرش عمومی بالاتری داشته اند.

کلیدواژه ها

سیب، پوشش خوراکی، پروتئین آب پنیر، روغن بنه، ماندگاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.