بررسی استفاده از فناوری نانو در پروسه جداسازی نفت و گاز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی فن آوری های نوین شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: NCTCC03_292
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1251
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سوسن خسرویار

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان

نوشین آراسته قادر آباد

دانشجوی کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان

حامد رجائی

دانشجوی کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان

منا میرزایی

دانشجوی کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان

چکیده

امروزه نفت و گاز بعنوان حیاتی ترین نیاز بشر به شمار آمده و فرآیند تولید و استخراج بهینه سیال از مخازن هیدروکربوری یکی از دغدغه های جهان ک نونی در زمینه تأمین سوخت می باشد. حال آنکه با درنظر گرفتن محدودیت منابع نفتی و گازی در جهان و نیز توانائی محدود بشر در اکتشاف، تولید و بهره برداری از منابع هیدروکربوری، نیاز به توسعه فناوری های جدید در جهت توسعه علمی و عملی استخراج و تولید ا حساس می شود. در این میان، فناوری جدید و منحصر به فرد نانو این پتانسیل را دارد که تغییرات چشم گیری را در حوزه های متنوع نفت و گاز ایجاد نماید. در حقیقت نانوفناوری می تواند با ک مک به یافتن منابع هیدروکربوری بصورت دقیق تر و با جزئیات بیشتر به خصوص در فواصل عمیق تر و نیز اندازه گیری ابعاد مخزن با استفاده از روش های لرزه نگاری و مغناطیسی پیشرفته، نقش عمده ای را در بهبود فرآیند بهره برداری و تولید سیال از جاه ایفا کند. در این مقاله تأثیرات و عملکرد نانوفناوری بر جداسازی از مخازن نفت و گازی بیان خواهد شد مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

کلیدواژه ها

نانو، نانوسنسور، نانوسیالات، نانوغشا، نانوسورفکتانت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.