مروری بر تولید پروتئاز قلیایی میکروبی در محیط تخمیر غوطه ور

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی فن آوری های نوین شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: NCTCC03_285
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2269
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه ایوب میگوئی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

قاسم نجف پور

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

زهرا جعفری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

پروتئازها گروهی از پروتئین ها هستند که در زیر گروه هیدرولازها و گروه اصلی آنزیم ها قرار گرفته اند. در سال های اخیر، به علت کاربرد وسیع پروتئازها در صنایع غذایی، دارو، چرم، شوینده و ...، این آنزیم ها در بازار جهانی ا همیت فوق العاده ای پیدا کرده اند. در این میان پروتئاز های قلیایی یکی از مهمترین گ روه های آنزیم های صنعتی هستند و تقریباً 40% از فروش کلی آنزیم های میکروبی را به خود اختصاص می دهند. این آنزیم ها به دلایل مختلف مزایای زیادی نسبت به کاتالیزورهای شیمیایی متداول دارند. میکروارگانیسم ها شامل باکتری ها، قارچ ها و مخمر ها مهمترین منبع پروتئاز های مقاوم حرارتی هستند. از این میان، گونه باسیلوس ها به عنوان بهترین عامل تولید کننده در نظر گرفته شده اند که به صورت گسترد ای مورد مطالعه قرار گرفته اند. متداول ترین روش برای تولید پروتئاز قلیایی استفاده از محیط تخمیر غوطه ور ا ست و دستیابی به روش ها و محیط های جدید که هزینه های تولید را کاهش دهد اهمیت فوق العاده ای دارد. هدف از این مقاله ارائه یک مرور کلی به روز شده بر تولید پروتئاز قلیایی، فاکتورهای تأثیر گذار روی آن و خواص این آنزیم است.

کلیدواژه ها

آنزیم، پروتئاز قلیایی، بهینه سازی، محیط تخمیر، خواص

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.