بررسی ترمودینامیکی تراوایی در غشاهای نانوفیلتراسیون
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: سومین همایش ملی فن آوری های نوین شیمی و مهندسی شیمی
- کد COI اختصاصی: NCTCC03_275
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 942
نویسندگان
ماهشهر، دانشگاه صنعتی امیرکبیر (واحد ماهشهر)، دانشکده مهندسی شیمی، ایران
ماهشهر، دانشگاه صنعتی امیرکبیر (واحد ماهشهر)، دانشکده مهندسی شیمی، ایران
چکیده
در این بررسی غشای نانوفیلتراسیون را از دید ترمودینامیکی مورد بررسی قرار میدهیم. نانوفیلتراسیون فرآیند غشایی برای جداسازی جامدات محلول، از قبیل یون ها، از محلول بکار می رود، بیشتر کاربرد نانوفیلتراسیون در محلول های آبی است. فرآیندهای جداسازی غشایی با توجه به مزایای مختلفی که دارند، می توانند به عنوان جایگزینی برای روش های فیلتراسیون، سیستم های تصفیه ی شیمیایی و بسیاری از موارد دیگر عمل کنند. ویژگی های ساختاری، هندسی و نیز جنس غشاء موجب انعطاف پذیری آنها در کاربردهای متفاوت مانند فرآیندهای نانوفیلتراسیون، اولترافیلتراسیون، میکروفیلتراسیون، اسمزمعکوس و غیره شده است. نانوفیلتراسیون یک فرایند غشایی با نیروی محرکه فشار است که در دمای محیط و بدون تغییر فاز عمل می کند. لذا نسبت به سایر روش های جداسازی ارجحیت دارد. همچنین همه فرایندهای جداسازی غشایی بر خلاف سایر فرایندهای جداسازی مانند تقطیر، استخراج و ... فرایندهای غیر تعادلی هستند. بنابراین برای بررسی خواص ترمودینامیکی در این فرایندها باید به سراغ ترمودینامیک برگشت ناپذیری (غیرتعادلی) رفت که این تئوری بر پایه فرضیه تعادلی است و در آن سیستم را به صورت زیر سیستمهای کوچکی در نظر می گیرند که در آنها تعادل موضعی رخ دهد تا بتوان برای آنها خواص ماکروسکوپیک درنظر گرفت. در این مقاله معادلات بنیادی تئوری ترمودینامیک برگشت ناپذیری مرور می شود.کلیدواژه ها
غشای نانوفیلتراسیون، ترمودینامیک، محلول آبی، جداسازیمقالات مرتبط جدید
- سنتز نانو ماده اکسیدگرافن و بررسی تاثیر آن بر روی مقاومت شیمیایی رنگ آلکیدی
- پیش بینی نرخ های تولید چندفازی (نفت، گاز و آب) با استفاده از روش های یادگیری ماشین: مرور بر روش ها و کاربردها
- روشهای کنترل داده محور در مهندسی شیمی
- بررسی جداسازی گاز پروپیلن از پروپان در غشای ۶FDA-durene با استفاده از روش شبیه سازی مولکولی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.