استخراج و خالص سازی دی اکسید تیتانیم از کنستانتره ایلمنیت به روش سولفات

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی فن آوری های نوین شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: NCTCC03_238
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3522
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسیم جوان بخت نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

امیر صرافی

دانشیار مهندسی شیمی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

محمدمهدی صالحی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی شیمی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

عبدالهادی ابراهیمی

دانشجوی دکترای مهندسی شیمی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

دی اکسید تیتانیوم از جمله پرمصرف ترین رنگدانه هایی است که صرفاً از مواد معدنی تهیه شده و بالاترین مصرف را در میان رنگدانه های سفید و رنگی در صنایع مختلف داشته که در کشور ایران سالانه هزاران تن مصرف می شود. از آنجائیکه کانسارهای تیتانیوم در کشور در حد شناسایی و اکتشاف می باشد هیچگونه تولید صنعتی از تیتانیوم و فرآوری آن در داخل کشور انجام نمی پذیرد. در نتیجه کلیه نیازهای صنایع کشور از طریق واردات تأمین می گردد. در این تحقیق، پس از اطلاع از درصد خلوص دی اکسیدتیتانیوم در کنسانتره اولیه، عمل اسخراج به روش سولفات در مقیاس آزمایشگاهی صورت گرفته است. که درصد خلوص نهایی آن به 97/32% رسیده و راندمان تولید آن حدود 87% می باشد. نتایج موفقیت آمیز این پژوهش، نوید پتانسیل بالقوه استحصال دی اکسید تیتانیوم از منابع داخلی و متعاقباً خودکفایی در تولید این محصول استراتژیک را می دهد.

کلیدواژه ها

دی اکسید تیتانیم، استخراج، رنگدانه، روش سولفات، ایلمنیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.