مطالعه فرآیند تشکیل کمپلکس بین لیگاند درشت حلقوی Kryptofix 21 و کاتیون (+UO(2)(2) در مخلطوط حلال های غیرمائی با استفاده از روش هدایت سنجی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی فن آوری های نوین شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: NCTCC03_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1368
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم نصیری

دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی تجزیه دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

غلامحسین رونقی

استاد شیمی تجزیه دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

محمود ابراهیمی

استادشیمی تجزیه دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

چکیده

فرآیند تشکیل کمپلکس بین کاتیون (+Kryptofix 21, UO(2)(2 در مخلوط های دوجزئی حلال های استونیتریل- متانول (An-MeOH) و استونیتریل- اتیل استات (AN-EtOAc) در دماهای مختلف با استفاده از روش هدایت سنجی مورد بررسی قرار گرفت. داده های هدایت سنجی نشان می دهند که در اکثر موارد، استوکیومتری کمپلکس تشکیل شده بین کاتیون (+ UO(2)(2 و لیگاند Kryptofix 21 از نوع 1:1 (M:L) می باشد. البته در بعضی از سیستم های حلالی مورد استفاده، کمپلکس هایی با استوکیومتری های (ML(2 و (ML(3 نیز تشکیل می شوند. ثابت پایداری کمپلکس 1:1 تشکیل شده با استفاده از داده های هدایت سنجی و نرم افزار GENPLOT تعیین گردید. یک رفتار غیرخطی بین ثابت پایداری کمپلکس (+Kryptofix 21, UO(2)(2) نسبت به ترکیب مخلوط حلال های مورد استفاده، مشاهده گردید. داده های به دست آمده نشان می دهند که ترتیب پایداری کمپلکس مذکور با ترکیب درصد حلال های دوجزئی تغییر می کند. به عنوان مثال، پایداری کمپلکس در دمای 25˚C در حلال های آلی خالص به صورت AN> MeOH> EtOAc مشاهده گردید و در مخلوط حلال های دو جزئی در دمای 25˚C با 50 درصد مولی نسبت به AN، پایداریکمپلکس به صورت AN-MeOH > AN-EtOAc به دست آمد. مقادیر پارامترهای ترمودینامیکی (؟؟؟؟؟) واکنش تشکیل کمپلکس (+Kryptofix 21, UO(2)(2) از وابستگی ثابت تشکیل کمپلکس به دما و رسم نمودارهای وانت هوف به دست آمدند. نتایج به دست آمده نشان می دهند که واکنش تشکیل کمپلکس بین کاتیون (+Kryptofix 21, UO(2)(2) از نظر مکانیسم، پایداری و ترمودینامیک تحت تأثیر ماهیت شیمیایی و ترکیب حلال های مورد استفاده، نیز قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

؛ (+Kryptofix 21, UO(2)(2، مخلوط حلال های غیرمائی، هدایت سنجی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.