ارائه راهکارهای طراحی اقلیمی در نواحی معتدل و مرطوب بر مبنای م عماری بومی منطقه (مطالعه موردی: روستای فرح آباد ساری)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی هنر تبرستان
- کد COI اختصاصی: HONTAB02_079
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2395
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات واحد مازندران، گروه معماری، مازندران، ایران
استاد و مدیر گروه تخصصی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
چکیده
تحلیل و شناخت ویژگی های معماری بومی هر منطقه می تواند اطلاعات مفیدی را برای طراحی مناسب و بهینه در اختیار ما قرار دهد. کشور ایران به دلیل داشتن مناطق آب و هوایی مختلف دارای م عماری ارزشمند متناسب با هر اقلیم و منطقه می باشد. معماری بومی و ناب اقلیم معتدل و مرطوب که بخش عمده کشور ایران در حاشیه جنوبی دریای خزر را به خود اختصاص داده در طول زمان مورد بی توجهی قرار گرفته و بیشتر بافت های سنتی این مناطق از بین رفته اند. به دلیل جدایی معماری بومی و معماری امروز م عماران توانای این نواحی باید با مطالعه تمهیدات اقلیمی، ا یده های مفید و مناسبی در راستای خلق محیط های متناسب با این اقلیم فراهم سازند. این مقاله به مطالعه معماری سنتی روستای فرح آباد در شهر ساری به عنوان یک نمونه ارزشمند بافت تاریخی از دوره ی صفویه که تا حدودی هویت سنتی خود را از دست داده است می پردازد. روش تحقیق در این مقاله به صورت توصیفی تحلیلی بوده تا با مطالعه و بررسی ویزگی های معماری بومی و تحلیل دیاگرام عناصر اقلیمی در بافت سنتی این منطقه با گردآوری اطلاعات به شکل میدانی و اسنادی، به ارائه راهکارهایی کاربردی در طراحی معماری امروز در نواحی معتدل و مرطوب دست یابد.کلیدواژه ها
اصول طراحی، معماری بومی، اقلیم معتدل و مرطوب، مازندرانمقالات مرتبط جدید
- حواس پرتی، عدم توجه به درس ، انزوا، اضطراب، کم رویی و اعتماد به نفس در دانش آموزان
- بررسی ، تحلیل و نقد آثار شاخص سینمایی محمد حسین مهدویان ( مطالعه موردی فیلم های آخرین روزهای زمستان ، ایستاده در غبار ، لاتاری و ماجرای نیمروز )
- ضرورت و اهمیت تئاتر در ایران
- جستجوی نگاه زن ستیزانه در سه گانه لورکا (عروسی خون، یرما و خانه برناردا آلبا) با تکیه بر آرا سیمون دوبووآر
- پالت رنگی در آثار وس اندرسون و رابطه آن با محتوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.