الگوریتم های فرامکاشفه ای در خوشه بندی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی مهندسی رایانه و مدیریت فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CSITM01_521
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2015
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه محمودلو

کارشناسی ارشد عاوم کامپیوتر دانشگاه تبریز

محمدرضا فیضی درخشی

استادیار، دانشگاه تبریز

چکیده

الگوریتم های فرامکاشفه ای الگوریتم هایی هستند که ایده اصلی شان از طبیعت الهام گرفته شده است و از آنجایی که تابع مکاشففه ایاین الگوریتم ها قبلا در طبیعت تست شده و جواب داده اند، در اکثر زمینه ها کاربرد گسترده ای پیدا کرده اند. یکی از این زمینه ها،خوشه بندی است. خوشه بندی، از ابزارهای متداول داده کاوی بوده که هدف آن استخراج دسته هایی با حداکثر شباهت بین عناصرداخلی دسته و حداقل شباهت با عناصر سایر دسته ها می باشد. برای خوشه بندی روش های متفاوتی وجود دارد که معروف ترین و محبوب ترین آن ها الگوریتم k-means است. اما این الگوریتم مشکلاتی از قبیل حساس بودن به مقدار دهی اولیه و گرفتار شدن در بهینه های محلی دارد. برای حل این مشکلات روش های زیادی ارائه شده است که الگفوریتم های فرامکاشفه ای نمونه ای از آنهاست. در این مقاله یک دسته بندی جدیدی از الکوریتم های فرامکاشفه ای که برای برطرف کردن مشکلات خوشه بندی ارائه شده اند، صورت گرفته است.

کلیدواژه ها

الگوریتم های فرامکاشفه ای، الگوریتم k-means، خوشه بندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.