تدابیر امنیتی در بانکداری الکترونیک

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی مهندسی رایانه و مدیریت فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CSITM01_451
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 904
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه یدی پور

دانشجوی کارشناسی رشته مهندسی فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

پیام موسی زاده

استاد دانشگاه، دانشگاه تبریز (استادیار)

چکیده

امروزه موانع بسیاری در راه گسترش تراکنش های پولی انلاین در میان اغلب مشتریان سیستم بانک مشاهده می شود.گسترش استفاده از اینترنت به دستگاه های تلفن همراه هوشمند و تبلت در کشور،طیف وسیع تری از مشتریان را نسبت به قبل مخاطب تراکنش های بانکداری الکترونیک قرار می دهد.از طرفی شبکه ارتباط ایمنی نا امن است و تبادلاطلاعات از طریق اینترنت و بدون در نظر گرفتن موارد ایمنی خطرناک است و افراد غیر مجاز ممکن است به اطلاعات حساس در حین انتقال و یا بر روی سرویس دهنده های بانک دسترسی پیدا کنند،ان ها را تغییر دهند و یا حذف کنند لذا باید مکانیسمی جهت ضمانت انجام هرتراکنش بانکی که در ان داده های حساس مالی نیز رد و بدل می شود وجود داشته باشد. در این مقاله ابتدا به معرفی زیر ساختهای بانکداری الکترونیک پرداخته می شود،به ریسک ها و تهدیدات مربوطه و ریسک هایی که از جانب خود بانک ها متوجه مشتریان و در انتها راهکارهای امنیتی برای هر چه بیشتر امن کردن بانکداری الکترونیکی کشورمان ارائه شده می باشد اشاره شده است و در انتها راهکارهای امنیتی برای هر چه بیشتر امن کردن بانکداری الکترونیکی کشورمان ارائه شده می باشد و با ارائه مدلی یکپارچه در جهت اعتماد سازی و حفظ حریم خصوصی،بر موانع موجود در اینحوزه فائق می شویم.

کلیدواژه ها

بانکداری الکترونیک، زیرساخت های بانکداری الکترونیک، راهکارهای امنیتی،سیستم یکپارچه بانکداری الکترونیکی، پول الکترونیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.