استفاده از الگوریتم های پیشرفتی در همترازی چندگانه رشته ها همراه با ساخت درخت فیلوژنتیک و بهبود نتایج با استفاده از روش اصلاحی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش ملی مهندسی رایانه و مدیریت فناوری اطلاعات
- کد COI اختصاصی: CSITM01_379
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 942
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد نرمافزار، دانشگاه زنجان
دانشجوی کارشناسی ارشد نرمافزار، دانشگاه زنجان
دکترای هوش مصنوعی ، عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان
چکیده
همترازی چندگانه رشته های بیولوژیکی یکی از مسائل مهم و چالش برانگیز برای آنالیز این رشته ها در علوم بیوانفورماتیکاست که میتوان از آن در کاربردهای مختلف همچون تشخیص سلولهای سرطانی استفاده نمود. در این مقاله از روشهایپیشرفتی به منظور همترازی چندگانه رشته ها استفاده شده است. ابتدا با استفاده از معیار فاصله درخت فیلوژنتیک رشته ها ساخته-شده و سپس همترازی رشته ها با استفاده از الگوریتم های پیشرفتی انجام می گیرد. این الگوریتم از پایینترین سطح درخت شروعبه همتراز کردن رشته ها کرده و به سمت ریشه حرکت میکنند. در فاز بعدی برای بدست آوردن دقت بیشتر فاز اصلاح انجام می-گیرد، یه این معنی که درخت نهایی از بخشهایی شکسته شده و دوباره عملیات همترازی بر روی بخشها صورت انجام می گیرد،این عمل سبب کاهش خطای ناشی از همترازی در ساخت درخت می گردد. الگوریتم پیشنهادی در زبان متلب پیاده سازی شده و برروی شش رشته پروتئینی اجرا گردید. نتایج حاصل با Clustalw مقایسه شد که نشان دهندهی بهبود دقت روش ارائه شده نسبت به Clustalw می باشد.کلیدواژه ها
بیوانفورماتیک، همترازی چندگانه رشته ها، روش پیشرفتی، درخت فیلوژنتیکمقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.