تحلیل اثر حملات سیلاب و سیاه چاله و مقابله با آنها بر مصرف انرژی نودها در مسیریابی شبکه های حسگر بیسیم

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی مهندسی رایانه و مدیریت فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CSITM01_367
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 753
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه استوار

کارشناس ارشد نرم افزار کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس

منصور امینی لاری

استادیار، گروه کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس

چکیده

هدف این مقاله تحلیل حملات بر علیه الگوریتم های مسیریابی در شبکه های حسگر بیسیم و اثر راهکارهای مقابله با این حملاتبر مصرف انرژی است. شبکه حسگر بیسیم با تعداد زیادی گره حسگر می تواند ابزار مناسبی جهت جمع آوری داده ها در مناطقمختلف باشد. یکی از اصلی ترین مسائل موجود در شبکه های حسگر بیسیم، توسعه راهکارهای مقابله با حملات مسیریابی با درنظر گرفتن مصرف انرژی است. رشد شبکه حسگر بیسیم همچنان ادامه دارد و در نتیجه نیاز به مکانیزم های موثر امنیتی لازم وضروری است. با توجه به اینکه شبکه حسگر با داده های حساس در تعامل است و محیط عملیاتی نیز نا امن می باشند، همین امرایجاب می کند که نگرانی های امنیتی در هنگام طراحی سیستم لحاظ شود. با این حال با توجه به منابع ذاتی و محدودیت هایمحاسباتی، امنیت در شبکه های حسگر بیسیم چالش های متفاوتی نسبت به امنیت شبکه های کامپیوتری سنتی دارد.با شبیه سازی یک شبکه حسگر بیسیم این موضوع مورد بررسی قرار گرفت و نتایج نشان داد که راهکارهای مقابله ای مانندرمزنگاری، اگرچه تا حدودی از تأثیر حملات پیشگیری می نمایند، با این حال باعث مصرف منبع گرانبهای انرژی می شوند و اگر اینراهکارها پیچیده باشند انرژی بیشتری از گره ها مصرف می گردد و این خود مسأله ای است که باعث می شود برای مقابله با حملاتفلج کننده موجود در شبکه حسگر بیسیم راهکارهای ساده اما موثر اندیشیده شود یا برحسب مکان گره ها الگوریتم مناسب برایمقابله با حملات پیاده گردد. و با توجه به نتایج پژوهش چنین استنتاج می شود که، ایجاد الگوریتم های مناسب از نظر مصرفانرژی باعث افزایش طول عمر گره ها و بطور کلی طول عمر شبکه می گردد.

کلیدواژه ها

شبکه های حسگر بیسیم، امنیت، الگوریتم های رمزنگاری، گره حسگر، الگوریتم های مسیریابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.