داده کاوی در امورمالی و بانکی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی مهندسی رایانه و مدیریت فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CSITM01_285
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 908
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین شکرالهی داویجانی

چکیده

در طول سالیان اخیر، حجم مخازن داده های الکترونیکی ایجاد شده توسط بانک ها، شرکت ها وسایر موسسات تجاری، همواره در حالافزایش بوده است. بیت های با ارزش اطلاعات در این مخازن داده، جای گرفته اند، به گونه اى که اندازه و حجم بسیار زیاد اینمنابع، تجزیه و تحلیل آنها را برای انسان به منظور خلق اطلاعات یا الگوهای مفید و مناسب در جهت فرآیند تصمیم گیری، غیرممکن ساخته است. فنونى نظیر داده کاوی می توانند به طورخودکار، اطلاعات را از میان این مقادیر حجیم داده استخراج نمایند.داده کاوی، تاثیراتى عمیق بر شیوه های کسب و کار و مدیریت دانش در سالهای اخیر داشته است. هوشمندی کسب و کار،مشهورترین کاربرد فنون داده کاوی است. قابلیت های طبقه بندی و پیش بینی ابزارهای داده کاوی، موجب کاربرد این ابزارها بهمنظور مقاصد پیش بینی ورشکستگی، وضعیت تداوم فعالیت، پیش بینی درماندگى مالی، تشخیص و شناسایی تقلب مدیریت،همچنین تخمین ریسک اعتباری و عملکرد واحد تجاری شده و بدین ترتیب دادهکاوی را تبدیل به موضوعی با درجه اهمیت زیاد،در امور مالی و حسابداری نموده است .هدف این مقاله بررسی اجمالی این فناورى جدید و تحقیقات مرتبط با آن، به منظور نمایانساختن کارکردهای داده کاوی در امورمالی و بانکی و فرصت های تحقیقاتی آن می باشد.

کلیدواژه ها

بانک، امور مالى، روش هاى داده کاوى، ابزارهاى داده کاوى، داده کاوى، داده کاوی در بانک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.