طراحی کپچای مقاوم فارسی با استفاده از خصوصیات و نکات دستوری زبان فارسی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش ملی مهندسی رایانه و مدیریت فناوری اطلاعات
- کد COI اختصاصی: CSITM01_069
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 898
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد-دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه سمنان
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه سمنان
چکیده
انجام فعالیتهای روزمره از طریق اینترنت روزبهروز درحال افزایش است. لازمه ی انجام این فعالیتها، تکمیل فرمهای ثبت نام وپاسخ به آزمونی موسوم به کپچا است. کپچا آزمونی را تولید می کند که پاسخ به آن برای انسانها آسان و درعین حال برایبرنامه های مخرب بسیار دشوار است. به علت تمایل اکثر کاربران فارسی زبان به استفاده از زبان فارسی برای انجام فعالیتهای فوق،طراحی کپچاها به زبان فارسی ضروری است. کپچاهای متنی که تاکنون مورد استفاده قرار گرفته اند معمولا به صورت عدد، حروفوکلمات لاتین بوده اند. اکثر سیستم های کپچای فارسی نیز که اخیرا راهاندازی شدهاند، به تولید کلمات به صورت نویزی، محدودشده اند. در این مقاله، به بررسی کپچایی مقاوم که با استفاده از ویژگیهای دستوری زبان فارسی تولید شده است، پرداخته می شود.در این کپچا که دارای ضریب اطمینان بالایی است، یک جمله فارسی با چند خطای دستوری به کاربر نشان داده شده و از اوخواسته می شود تا جمله ی صحیح را با توجه به ویژگیهای دستوری زبان فارسی وارد نماید. نتایج نشان می دهد که نوشتن جملهصحیح از نظر دستوری به علت نزدیکی به زبان محاورهای، برای یک فارسی زبان بسیار آسان و در عین حال برای ماشینبسیاردشوار است.کلیدواژه ها
کپچا، کپچای فارسی، برنامه های مخرب، جملات فارسی، نکات دستوریمقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.